Hlavní obsah

Házenkářky Slavie Praha vyhrály šlágr o druhé místo v interlize

Ostrava

Házenkářky Slavie Praha vyhrály v šlágru 10. kola interligy souboj o druhé místo těsně 24:23 na hřišti Poruby. Momentálně nejlepší český tým v soutěži zaostává o dva body za Michalovcemi, úřadující šampionky z Mostu a Poruba na dalších příčkách ztrácejí další dva body.

Článek

"Byl to prozatím nejtěžší zápas, který jsme odehrály. Hodně dobře jsme bránily a takovému ofenzivnímu týmu, jako je Poruba, jsme dovolily jen 23 branek," pochvalovala si na serveru onlajny.com trenérka Pražanek Petra Vítková, která ocenila hlavně brankářky obou týmů Petru Kudláčkovou a Markétu Dolákovou. Mrzelo ji horší proměňování šancí.

Kouč domácí Poruby Ján Beňadík naopak svůj tým za předvedený výkon kritizoval, nespokojený byl především s útokem. "Dlouho nám trvaly rozehrávky, které měly být rychlými brejky. Než jsme sebrali balon a rozehráli, dlouho to trvalo," řekl Beňadík. "Pochválil bych Očadlíkovou a Švirákovou, některé další hráčky ale podaly průměrné nebo podprůměrné výkony, to si budeme muset rozebrat," dodal.

Interliga házenkářek - 10. kolo:
Poruba - Slavia Praha 23:24 (10:10)
Nejvíce branek: Očadlíková 6, Ryšánková 4, Marčíková 4/1, Šviráková 4/2 - Galušková 8, Kordovská 7, Stellnerová 6.

Reklama

Související témata: