Hlavní obsah

Vítězný comeback! Kovačevičová hraje basketbal i po amputaci nohy

Dva roky po nehodě, po které přišla o levou nohu, nastoupila basketbalistka Nataša Kovačevičová v srbské lize. Někdejší bronzová medailistka z mistrovství Evropy do 18 let, která hraje se speciální protézou, pomohla Crvené zvezdě Bělehrad k vítězství nad Studentem Radnički 78:47 pěti body.

Foto: Profimedia.cz

Nataša Kovačevičová se vrátila k basketbalu i po amputaci nohy.

Článek

Nataša Kovačevičová se po amputaci nohy vrátila zpět na hřiště.

"Jsem nadšená, že žiju, natož že zase hraju basketbal. Přijde mi, jak by se ty dva roky ani nestaly," uvedla po zápase jednadvacetiletá Kovačevičová, která naplňuje své motto: "Co tě nezabije, to tě posílí."

Vážné zranění utrpěla předloni v září při nehodě autobusu maďarského Györu, za který tehdy hrála pouhé tři měsíce. Havárii nepřežili trenér a manažer tradičního účastníka Evropské ligy.

K basketbalu se někdejší velká srbská naděje vrátila nejprve jako ambasadorka federace FIBA Europe, kterou byla jmenována loni v únoru, v té době také založila nadaci pomáhající mladým sportovcům. Postupně se dostavily i myšlenky na skutečný comeback.

Soupeřky ji nešetřily

"Po nehodě jsem se rozhodla během rehabilitace nepospíchat a dělat všechno v klidu. Nikdy by mě nenapadlo, že se dostanu takhle daleko," líčila Kovačevičová po zápase, při kterém se dočkala nadšeného přijetí od diváků v zaplněné hale. "Znamená to pro mě hrozně moc. Doufám, že ukážu lidem, že mohou dosáhnout všeho, když si to usmyslí."

Z utkání si odnesla míč podepsaný soupeřkami, které ji ale prý na hřišti nijak nešetřily. "To jsem věděla hned v okamžiku, kdy jsem nastoupila a dala první koš. A tak to má být. Byl to skvělý pocit, když jsem poprvé trefila koš. Myslím, že mám ještě dost co zlepšovat, protože mi pořád chybí herní praxe, ale zvládnu to," prohlásila Kovačevičová.

Reklama

Související témata: