Hlavní obsah

Minnesota - Golden State 116:129Curry dal 46 bodů, šampióni NBA vyhráli i podesáté

Basketbalisté Golden State vyhráli i desátý zápas v sezóně NBA a vytvořili nový klubový rekord. Úřadující šampióni ve čtvrtek zvítězili na hřišti Minnesoty 129:116, Stephen Curry k tomu pomohl 46 body.

Foto: Brad Rempel, Reuters

Stephen Curry z Golden State při utkání na hřišti Minnesoty Timberwolves.

Článek

Nejužitečnější hráč minulé sezóny a suverénně nejlepší střelec té aktuální (průměr 33,3 bodu na zápas) hraje ve skvělé formě. Tentokrát utkání začal 21 body v úvodní čtvrtině a ani ve zbytku zápasu si s ním obrana Timberwolves nevěděla rady.

"Když k němu přistoupíte blíž, tak prostě začne střílet z větší dálky. Vypadalo to, že by za chvíli začal dávat koše i od půlky," konstatoval jeden z hráčů Minnesoty Shabazz Muhammad.

Warriors jsou čtvrtým týmem, který při obhajobě titulu vstoupil do sezony deseti výhrami v řadě. Předtím se to povedlo dvakrát Bostonu a naposledy v roce 1996 Chicagu.

Phoenix na svém hřišti porazil oslabené Los Angeles Clippers 118:104. Hostům chyběli zranění Chris Paul a J.J. Redick, ještě v první půli navíc přišli o Blakea Griffina, který byl vyloučen po druhé technické chybě.

Suns táhl s 37 body Brandon Knight. Bývalý rozehrávač Clippers Eric Bledsoe nasbíral 26 bodů, 10 doskoků a devět asistencí. Clippers prohráli počtvrté z poslední pěti zápasů.

Miami i bez Dwyanea Wadea zdolalo Utah 92:91. Chris Bosh k výhře přispěl 25 body. Stejný počet nasbíral na straně poražených Derrick Favors.

Výsledky NBA:
Miami - Utah 92:91
Minnesota - Golden State 116:129
Phoenix - LA Clippers 118:104

Reklama