Hlavní obsah

Rumunské a ruské házenkářky jsou ve finále MS

PETROHRAD

Rumunské a ruské házenkářky si v neděli v Petrohradu zahrají o titul mistryň světa. Rumunský tým, který v baráži o postup na šampionát vyřadil českou reprezentaci, zdolal v sobotním semifinále Maďarsko 26:24. Domácí výběr pak porazil olympijské vítězky z Dánska 31:24.

Článek

Rumunky získaly rozhodující náskok na počátku závěrečné čtvrthodiny, kdy vstřelily čtyři branky za sebou a zvýšily na 25:21. Maďarky, které předloni přišly na MS v Záhřebu o zlato až po prodloužení finálového zápasu s Francií, tak letos skončí nejlépe třetí.

O bronz se utkají s Dánkami, které nezachytily v druhém semifinále počáteční ruský nástup a poločas prohrály 9:16. Po změně stran sice vítězný celek z loňského olympijského turnaje v Aténách mocně dotahoval, ale snížil jen na rozdíl dvou branek. Pak už na hřišti opět dominovaly domácí házenkářky.

Rumunky získají na MS svoji třetí medaili po dvaatřicetiletém čekání. V roce 1962 se v domácím prostředí staly světovými šampionkami, o jedenáct let později skončily druhé. V historické tabulce tak předčí bilanci bývalého Československa. Rusky vyhrály šampionát v roce 2001, předloni ale skončily až sedmé a na olympiádě v Aténách nestartovaly.

Až na osmou pozici klesly rok po účasti v olympijském finále korejské reprezentantky, které v utkání o umístění podlehly Brazílii 28:29.

Semifinále:
Rumunsko - Maďarsko 26:24 (15:14)
Nejvíce branek: Gatzelová, Lucaová a Ardeanová po 4 - Mehlmannová 6.
Rusko - Dánsko 31:24 (16:9)
Nejvíce branek: Poltoracká 7, Bodněvová 5 - Jörgensenová 5, Mortensenová a Fruelundová po 4.
O 7. místo:
Brazílie - Korea 29:28 (15:14).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články