Hlavní obsah

České házenkářky se o postup na ME utkají se Španělskem

PETROHRAD (Rusko)

České házenkářky se v play off o postup na mistrovství Evropy 2006 utkají se Španělskem. Rozhodl o tom nedělní los v dějišti světového šampionátu Petrohradu. Play off se uskuteční na jaře příštího roku - český tým se 27., nebo 28. května nejprve představí na Pyrenejském poloostrově, domácí odveta je na programu 3., nebo 4. června.

Článek

Českým házenkářkám se vyhnuly soupeřky, které si trenér Lubomír Krejčíř vyloženě nepřál. "Určitě je to těžký soupeř, ale zase ne nepřekonatelný. Řekl bych tak na naší úrovni a rozhodně máme větší šance uspět než před rokem proti Rumunsku," řekl trenér českých reprezentantek v reakci na výsledek losu.

Na loňském mistrovství Evropy v Maďarsku se družstvo ČR utkalo se Španělskem v základní skupině a podlehlo mu o jedinou branku. "To byl nejstrašnějšní zápas mého života. Ještě v závěru prvního poločasu jsme vedli o devět gólů a zdálo se být vše jasné. Nakonec jsme prohráli o gól a již se z toho nevzpamatovali," vybavil si Krejčíř nepříjemnou vzpomínku. "Máme ale dobrou zkušenost v tom smyslu, že s nimi můžeme hrát vyrovnaná utkání," dodal.

Připomněl, že Španělky nepostoupily na světový šampionát přes Nizozemsko. "A s tím jsme my dokázali v poslední době remizovat i zvítězit," řekl český trenér. "Není to již světová špička, trošku šly výkonnostně dolů," dodal na adresu soupeřek.

O španělském výběru má prý dostatek informací, navíc v tamní lize hrají tři české házenkářky. "Od Šaškové s Knytlovou jistě budeme mít detailní postřehy o všech hráčkách," uvedl Krejčíř. Ve Španělsku působí i brankářka Ajglová, která se ale vzdala z rodinných důvodů reprezentace. "Nehodlám nikoho přemlouvat, ale dveře má otevřené," dodal Krejčíř.

Další dvojice pro play off tvoří Island - Makedonie, Francie - Turecko, Rakousko - Itálie, Chorvatsko - Portugalsko, Slovinsko - Bulharsko, Litva - Polsko, Ukrajina- Slovensko, Nizozemsko - Bělorusko, Rumunsko - SČH. Účast ve finálovém turnaji, který uspořádá od 7. do 17. prosince příštího roku Švédsko, má jistou pořadatelská země a pět nejlepších celků z ME 2004 - Norsko, Dánsko, Maďarsko, Rusko a Německo.

Reklama

Související témata: