Hlavní obsah

České Budějovice - Apeldoorn 3:0Volejbalisté Českých Budějovic jsou v osmifinále Poháru CEV

olejbalisté Českých Budějovic postoupili suverénně do osmifinále Poháru CEV. Hráči Jihostroje dnes před zaplněnou domácí halou zdolali Dynamo Apeldoorn 3:0 a zopakovali výsledek z prvního utkání v Nizozemsku.

Článek

První set byl dlouho vyrovnaný. Až za stavu 18:18 při podání Tomáše Fily Jihočeši odskočili a sadu získali pro sebe. Uzdravený Fila dál hrál s chutí, v poli kraloval libero Kryštof. Ve druhém setu si domácí vypracovali až pětibodový náskok, hráli uvolněně a vítězstvím v sadě si zajistili postup. Ve třetím setu proto kouč Jan Svoboda poslal do hry náhradníky, utkání trochu ztratilo náboj, ale v koncovce se podařilo duel ukončit.

"Šli jsme jasně za vítězstvím a postupem," řekl smečař Fila, autor deseti bodů. "Soupeř dobře podával a bránil, určitě hrál lépe než doma. My jsme ale podali dobrý soustředěný výkon a jsme rádi za postup," uvedl kouč Svoboda.

Další soupeř Českých Budějovic vzejde z duelu Dürenu s Lyonem. První zápas vyhráli Němci 3:0, odveta se hraje ve středu ve Francii.

Ve středu budou v Poháru CEV hrát i další dva čeští zástupci, ale šance Karlovarska i Zlína na postup po prohrách 0:3 v prvních zápasech jsou minimální. Karlovarsko hostí Perugii a Zlín hraje v Rumunsku s Craiovou.

Odvetné utkání 1. kola Poháru CEV volejbalistů:
Jihostroj České Budějovice - Dynamo Apeldoorn (Niz.) 3:0 (19, 19, 25)
Rozhodčí: Maciejewski (Pol.), Davidovič (Srb.). Čas: 81 min. Diváci: 1320. První zápas 3:0, postoupily Budějovice.
Sestava a body Č. Budějovic: Habr 5, Maciel 14, Fila 10, Michálek 7, Mach 8, Sobotka 5, libero Kryštof - Kuliha 7, Tibitanzl. Trenér: Svoboda.

Reklama

Související témata: