Hlavní obsah

Craiova - Zlín 2:3Volejbalisté Zlína a Karlovarska končí v Poháru CEV

Craiova

Volejbalisté Fatry Zlín a Karlovarska vypadli z Poháru CEV a budou pokračovat ve Vyzývacím poháru. Zlín dokázal v odvetě zvítězit 3:2 v rumunské Craiově a alespoň částečně napravil domácí porážku 0:3, Karlovarsko i podruhé podlehlo favorizované Perugii, tentokrát doma 1:3 na sety.

Článek

Zlín už nastoupil i s uzdraveným slovenským smečařem Hupkou a naději na případný postup dala svěřencům trenéra Romana Macka úvodní sada. V jejím závěru Zlín odvrátil čtyři setboly soupeře a naopak hned první výhodu zužitkoval. "Škoda, že jsme v dalších dvou setech nedokázali v našem výkonu pokračovat a umožnili jsme soupeři získat následující dva sety, které mu stačily k postupu," řekl ČTK kouč Zlína.

Rumunský tým po získání postupové jistoty ztratil předcházející koncentraci a závěrečné dva sety se už odehrály v režii zlínského týmu, který proměnil v tie-breaku hned první mečbol. "Cestu k postupu jsme ztratili v prvním zápase, kdy jsme byli nedůrazní v útoku. Přitom nás soupeř výrazně nepřehrával. Navzdory vyřazení jsme v odvetě podali velmi dobrý výkon," dodal Macek.

Karlovarsko po porážce 0:3 z úvodního duelu nastoupilo před tisícovkou diváků do odvety s potřebnou dávkou agresivity a vyhrálo první set 25:20. Další sady však ovládl italský tým, jenž je považován za jednoho z favoritů celé soutěže. Domácí táhlo duo Džavoronok, Kriško, jež se postaralo dohromady o 35 bodů.

"První set byl až euforický, ale postupně se začala agresivita vytrácet. Odehráli jsme to se ctí, ale zbývá nám ještě hodně práce," řekl jeden z karlovarských trenérů Jiří Novák.

Odvetné utkání 1. kola Poháru CEV volejbalistů:
SCMU Craiova - Fatra Zlín 2:3 (-26, 17, 22, -21, -13)
Rozhodčí: Deneri (Tur.) a Dotan (Izr.). Čas: 122 minut. Diváci: 450.
Sestava a body Zlína: Barák 5, Uchytil 9, Mlčúch 17, Kolář 14, Vašíček 10, Navláčil 13, libero Obdržálek - Přikryl, Motyčka 2, Truong, Hupka 1. Trenér: Macek.
První utkání 3:0, postupuje Craiova. Zlín pokračuje ve Vyzývacím poháru.
Odvetné utkání 1. kola Poháru CEV volejbalistů:
Karlovarsko - Perugia 1:3 (20, -22, -19, -19)
Rozhodčí: Lagierski (Pol.) a Petrovič (Srb.). Čas: 110 min. Diváci: 950.
Sestava a body Karlovarska: Szczerbaniuk 7, Bartoš 2, Džavoronok 19, Sukuba 9, Kriško 16, Planinc 3, libero Pfeffer - Janků, Málek 2. Trenéři: Brom a Novák.
První zápas 0:3, postoupila Perugia. Karlovarsko pokračuje ve Vyzývacím poháru.

Reklama