Hlavní obsah

Houston - Portland 108:103 PPHouston po výměně trenéra zabral, Harden zazářil 45 body

New York

Basketbalisté Houstonu pár hodin po odvolání trenéra Kevina McHalea, který doplatil na nepovedený start klubu do NBA, ve středu zdolali Portland 108:103 po prodloužení. Pod vedením prozatímního kouče J.B. Bickerstaffa se jim povedlo především zásluhou Jamese Hardena odvrátit hrozbu páté porážky za sebou.

Foto: Pat Sullivan, ČTK/AP

Basketbalista Portlandu Trail Blazers Allen Crabbe odchází z hrací plochy po porážce s Houstonem.

Článek

Rockets přitom prohrávali až o 15 bodů. V poslední čtvrtině ale zabrali a do prodloužení poslal utkání trojkou v poslední sekundě normální hrací doby po trochu divoké střele Corey Brewer. V prodloužení dal Harden všechny body Houstonu a dotáhl tým k výhře celkově 45 body.

"Ať už se trefuji nebo netrefuji, tak musím vést tenhle tým a dovést ho k výhrám. Musím začít u sebe a hrát s větší energií, pak se to otočí," řekl Harden novinářům.

"Tohle je přesně ta výhra, která může zvrátit naši sezonu. Prohrávali jsme, ale kluci zabrali a silou vůle to otočili. Je to cennější, než kdybychom zvítězili o 30 bodů," řekl prozatímní trenér Bickerstaff.

Portland prohrál posedmé za sebou. Dalšímu nezdaru nezabránil ani Damian Lillard, který nastřílel 23 bodů.

Popáté v řadě prohrálo New Orleans, oslabené o řadu zraněných hráčů. Bez Anthonyho Davise a dalších pěti členů základní pětky podlehlo Oklahomě 103:110. Pelicans byli na dostřel až do koncovky, když je držel 30 body Ryan Anderson, ale v závěru nestačili na Russella Westbrooka. Westbrook při absenci Kevina Duranta převzal kontrolu nad ofenzivou a srovnal bilanci Thunder na 2-2 bez Duranta. Mladý rozehrávač zaznamenal 43 bodů, devět doskoků a osm asistencí včetně klíčových košů v závěru. Enes Kanter přidal 24 bodů a 14 doskoků.

"Hraju prostě agresivně. Nehledě na to, kdo mě brání, jsem schopný dostat se ke koši a rozhodit obranu soupeře. Pak už to řeším podle toho, jak reagují," řekl Westbrook po utkání.

I po dvanácti zápasech jsou bez výhry basketbalisté Philadelphie, kteří tentokrát podlehli Indianě 85:112. Nejvíce se o vítězství Pacers přičinil Paul George, jenž dal 34 bodů.

Dallas po nepovedeném úvodu na palubovce Bostonu a osmnáctibodové ztrátě v prvním poločase nakonec zvítězil 106:102. Dirk Nowitzki k tomu přispěl 23 body.

Výsledky NBA
Atlanta - Sacramento 103:97
Boston - Dallas 102:106
Charlotte - Brooklyn 116:111
Houston - Portland 108:103 po prodl.
Oklahoma City - New Orleans 110:103
Orlando - Minnesota 104:101 po prodl.
Philadelphia - Indiana 85:112
Phoenix - Chicago 97:103
San Antonio - Denver 109:98
Utah - Toronto 93:89

Reklama

Související témata: