Hlavní obsah

Házenkáři Zubří poosmé za sebou vyhráli a vedou extraligu

Házenkáři Zubří zvítězili ve 12. kole extraligy v Lovosicích 26:24 a po osmé výhře za sebou se dostali do čela tabulky před Hranice. Naposledy prohráli na konci září s pražskou Duklou. Naopak lovosickým finalistům minulého ročníku patří až sedmé místo.

Článek

Lovosicím chyběli zranění Jiří Motl a Dominik Miko, což hostům značně usnadnilo cestu k bodům. "My jsme spokojeni s pokračováním vítězné vlny, chlapi za to vzali, dodržovali taktické pokyny a nepřipustili zbytečné komplikace. Lovosicím chyběli zranění hráči, kteří dokáží vstřelit deset branek za zápas. Obrana dnes rozhodla," řekl trenér Zubří Andrej Titkov na webu onlajny.com.

Domácí kouč Vladimír Šuma i po první domácí porážce v sezoně pochválil oba brankáře. "Zachytali velice dobře, Artur Adamík prvních patnáct minut, Honza Hrdlička výborných posledních patnáct minut. Jenže jsme dnes měli hrůzostrašnou střelbu, z 56 střel jsme dali jen 24 branek," zlobil se Šuma.

Litoval zejména Motlovy absence. "Jirka Motl je osobnost, super hráč, který dokáže rozhodnout utkání i sám. Zubří je navíc velmi tvrdý oříšek, vezou se na vítězné vlně a přijeli kompletní. My jsme neměli dobrý vstup do druhého poločasu, v sedmi minutách se nám podařilo vyprodukovat čtyři technické chyby a dostali jsme tři branky, aniž bychom jednu dali," dodal Šuma.

Extraliga házenkářů - 12. kolo:
Lovosice - Zubří 24:26 (10:11)
Nejvíce branek: Bouček 6, Chroustovský 5, Malý 4 - Douda 7, Šlachta 6/2, Šustáček 3.
Litovel - Jičín 24:20 (15:11)
Nejvíce branek: Pernička 9/2, Zbránek 4/1, Dolák a Juříček po 3 - Šulc 7/4, Čurda 4, Král 2.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články