Hlavní obsah

Francie - Česko 31:20Házenkářky podlehly i Francii a v Paříži obsadily třetí místo

Paříž

Českým házenkářkám nevyšel druhý zápas na přípravném turnaji v Paříži. Po sobotní prohře s Rumunskem v neděli podlehly domácímu výběru 20:31 a obsadily třetí místo. Ve druhém nedělním utkání zvítězily Rumunky nad Kubánkami 36:23.

Článek

Francouzkám vyšel vystup do rozhodujícího duelu pařížského klání, když během úvodních třinácti minut vstřelily devět branek, Češky žádnou. Poté tým trenéra Jana Bašného eliminoval útočnou sílu domácích a zastavil jejich brankostroj. Dále už dovolil Francouzkám navýšit náskok do přestávky už jen o jediný gól.

„Prohrávat po třinácti minutách 0:9, to se jen tak často nevidí. Navíc jejich brankářka nás v úvodu utkání skutečně vychytala. Navíc do té chvíle nám v obraně nic nefungovalo, nebyli jsme agresivní," konstatoval kouč Jan Bašný a dodal: „Musím přiznat, že naše hráčky se v úvodu tak trochu sesypaly. Od 20. minuty dál jsme vlastně remizovali, ale to se nepočítá. Aspoň je to pro nás poučení, na čem musíme pracovat. Podle utkání tak skoro na všem."

Turnaj házenkářek v Paříži:
Francie - ČR 31:20 (17:7)
Sestava a branky Česka: Raníková, Müllnerová - Knedlíková, Severová 1, Salčáková 1, Růčková 1, Hrbková 2, Ryšánková, Luzumová 4, Malá 5, Janoušková 2, Jeřábková 1, Marčíková, Stellnerová 2, Weisenbilderová 1.
Nejvíce branek Francie: Pineauová, Lacrabereová po 4. Rozhodčí: Ch. Bonaventurová, J. Bonaventurová (obě Fr.). Sedmimetrové hody: 2/2 - 2/2. Vyloučení: 2:1.
Rumunsko - Kuba 36:23 (17:10).

Reklama