Hlavní obsah

Utah - Golden State 103:106Warriors udolali Utah a mají v NBA devatenáctou výhru v řadě

New York

Basketbalisté Golden State udrželi neporazitelnost v NBA i v Salt Lake City, kde v pondělním utkání přehráli Utah 106:103. Zápas rozhodl v poslední minutě nejlepší střelec soutěže Stephen Curry, autor 26 bodů.

Foto: Rick Bowmer, ČTK/AP

Basketbalisté Golden State Warriors Draymond Green (23) a Stephen Curry uspěli i v Utahu.

Článek

Warriors vyrazili na sedmizápasovou sérii po palubovkách soupeřů a hned na jejím začátku se pořádně zapotili, než rekordní šňůru prodloužili o devatenácté vítězství. Ještě necelou minutu před koncem byl stav nerozhodný 101:101, ale pak trefil trojku Curry. Domácí Jazz snížili, ubránili další akci a měli šanci na zvrat, jenže Rodney Hood trojku netrefil a Curry uklidnil hostující tým trestnými hody.

"Sehráli jsme v té sérii nějaké bitvy a byly tam i jednoznačné výhry. Ale při takovém rekordu zapadají právě ty těžké zápasy, z nichž jsme se museli vysekat jako dneska. Jenom proto, že to máme 19:0, tak to ještě neznamená, že nám stačí se ukázat. Také pro vítězství musíme něco udělat," řekl Curry, který v poslední čtvrtině nastřílel deset bodů.

Po Golden State druhý nejúspěšnější tým Západní konference San Antonio prohrálo v Chicagu 89:92 a skončila mu pětizápasová vítězná série. Spurs měli šanci na vyrovnání, ale Kawhi Leonard ani Tony Parker v posledních vteřinách netrefili trojku. Leonard byl s 25 body nejlepším střelcem utkání, za Chicago zaznamenal 18 bodů a 13 doskoků Pau Gasol.

Russell Westbrook nastřílel v poslední čtvrtině sedmnáct ze svých 34 bodů, přesto Oklahoma prohrála v Atlantě 100:106. Za domácí nastřílel 26 bodů Paul Millsap a o bod méně přidal Jeff Teague.

Nezvyklými čísly se prezentoval pivot Sacramenta Kings DeMarcus Cousins, který se vrátil do hry po třech zápasech odpočinku kvůli zranění zad. Tento trochu kontroverzní pivot zkusil osmkrát vystřelit zpoza trojkového oblouku, z čehož proměnil jediný pokus. Celkem si ale připsal 31 bodů, devět doskoků a šest asistencí. Kings tak i díky němu porazili Dallas 112:98.

Výsledky NBA:
Atlanta - Oklahoma City 106:100
Chicago - San Antonio 92:89
Detroit - Houston 116:105
LA Clippers - Portland 102:87
Miami - Boston 95:105
Milwaukee - Denver 92:74
Sacramento - Dallas 112:98
Utah - Golden State 103:106

Reklama