Hlavní obsah

Philadelphia - LA Lakers 103:91Philadelphia porazila v NBA Lakers a ukončila rekordní sérii

Aktualizováno

Basketbalisté Philadelphie ukončili rekordní sérii 28 porážek, která se s nimi táhla od konce minulého ročníku NBA. V úterý doma přehráli Los Angeles Lakers 103:91 a přerušili nejdelší černou šňůru ve všech zámořských profesionálních soutěžích.

Foto: Bill Streicher, Reuters

Jerami Grant z Philadelhpie oslavuje s fanoušky výhru nad LA Lakers.

Článek

Philadelphia naposledy zvítězila 25. března, od té doby ztratila mnoho dobře rozehraných utkáních. Tentokrát Sixers prohrávali s nejhorším týmem Západní konference až o 14 bodů, ale díky zlepšenému výkonu ve druhé půli konečně dovedli utkání do vítězného konce.

Naposledy si ve Filadelfii zahrál místní rodák Kobe Bryant, jenž po této sezóně ukončí kariéru. Hvězda Lakers začala třemi trojkami za prvních 75 sekund zápasu, celkem ale třetí nejlepší střelec historie NBA proměnil jen sedm z 24 pokusů z pole, což mu stačilo k 20 bodům.

"Nečekal jsem takovou reakci. Opravdu si toho cením, bylo to hodně speciální," řekl Bryant k domácímu publiku, které ho oslavovalo, byť nastoupil za tým soupeře.

Gasol si vylepšil osobní střelecký rekord

Memphis Grizzlies přehráli New Orleans Pelicans 113:104. Strůjcem vítězství byl pivot Marc Gasol, který si zlepšil osobní rekord na 38 bodů. K tomu přidal 13 doskoků, šest asistencí a čtyři bloky. Lídr Pelicans Anthony Davis nasbíral 17 bodů, 14 doskoků a jediný blok mu chyběl k zisku triple double.

V dramatickém utkání Dallas porazil Portland Trail Blazers 115:112 po prodloužení. Mavericks za posledních 80 vteřin čtvrté čtvrtiny smazali sedmibodové manko i díky pěti bodům Dirka Nowitzkého a prodloužení pak ovládli 9:3. Deron Williams k výhře pomohl 30 body, což je jeho sezonní maximum. Nowitzki přidal 28 bodů. Portlandu nestačilo, že jeho hráči z lavičky přestříleli náhradníky Dallasu 73:16.

První domácí prohru si připsali hráči Clevelandu, kteří podlehli Washingtonu 85:97. Wizards vedl rozehrávač John Wall s 35 body, 10 asistencemi a pěti zisky míče. LeBron James za domácí zaznamenal 24 bodů, 13 doskoků, ale také devět ztrát.

Basketbalová NBA:
Brooklyn - Phoenix 94:91
Cleveland - Washington 85:97
Minnesota - Orlando 93:96
New Orleans - Memphis 104:113
Philadelphia - LA Lakers 103:91
Portland - Dallas 112:115 po prodl

Reklama

Související témata: