Hlavní obsah

Volejbalisté Kladna podlehli v Lize mistrů Friedrichshafenu 0:3

Volejbalisté Kladna se ani v pátém utkání Ligy mistrů nedočkali premiérového vítězství. V Nymburku podlehli německému týmu VfB Friedrichshafen stejně jako před šesti týdny 0:3 a zůstali poslední v tabulce skupiny B už jen s teoretickou šancí na lepší umístění. Kladno tak neudrží s největší pravděpodobností pro český volejbal účastnické místo v elitní evropské klubové soutěži.

Článek

"Soupeř vyhrál zaslouženě, neměli jsme na něj," prohlásil kouč poražených Jan Svoboda. Tuzemští šampióni zůstali poslední v tabulce skupiny B už jen s teoretickou nadějí na lepší umístění. Kladno tak s největší pravděpodobností neudrží pro český volejbal účastnické místo v elitní evropské soutěži.

První set domácí vůbec nezvládli na přihrávce. Hosté vyhledávali servisem libero Šťastného, povolaného z B týmu za nemocného Polanského, a ten si prožil těžký křest. Příjem se po změně stran zlepšil, takže nahrávač Skladaný mohl zapojit do útoku i blokaře a tudy alespoň na chvíli vedla cesta.

Jenže Kladno od stavu 16:18 dostalo tři rychlé body ze servisu a bylo rozhodnuto. Na začátku třetí sady domácí volejbalisté poprvé v celém zápase vedli (8:6), ale Friedrichshafenu stačilo znovu trochu přitlačit na servisu.

V lednu čeští mistři soutěž zakončí: nejprve pojedou do Řecka k zápasu s Pireem, poté přivítají Dynamo Moskva a nakonec si zahrají ve Francii proti Tours.

volleyball.cz Kladno - VfB Friedrichshafen 0:3 (-15, -20, - 17)
Rozhodčí: Kovačevič (SČH), Hranič (Chorv.). Čas: 64 min. Diváci: 250.
Kladno: Skladaný, Janušek, Fokt, Rybníček, Ogurčák, Pakosta, libero Šťastný - Polanský, Fortuník, Holubec.
Friedrichshafen: Ivanov, Schöps, Hupka, José, Tischer, Contreras, libero Valido - Nagy.
Tabulka skupiny B:
1. Tours65117:911
2. Dynamo Moskva54114:79
3. Friedrichshafen63314:119
4. Olympiakos Pireus62410:158
5. Kladno5052:155

Reklama

Související témata: