Hlavní obsah

James a Nowitzki vystříleli 37 body v NBA vítězství

Opěvovaný talent LeBron James a Němec Dirk Nowitzki byli hlavními hvězdami čtvrtečních dvou zápasů basketbalové NBA. Oba dali shodně 37 bodů a přispěli hlavní měrou k vítězství svých týmů. Nowitzki svým letošním střeleckým maximem pomohl Dallasu vyhrát 105:95 na půdě Sacramenta, James dovedl Cleveland k triumfu v Chicagu 108:100.

Článek

Cavaliers vybojovali čtvrté vítězství za sebou až díky zlepšenému výkonu v poslední čtvrtině. Domácí Bulls vedli 79:71, pak však James zavelel k obratu a ke šňůře 15 bodů přispěl třemi trojkami za sebou. Pozadu nezůstal ani Litevec Zydrunas Ilgauskas, který byl bezchybný při střelbě všech jedenácti trestných hodů a celkem nasbíral 25 bodů a 11 doskoků.

"LeBron je jako katalyzátor všeho, co děláme. Jakmile spustí, obrany soupeřů se mu musí přizpůsobit. Nasadí na něj dva hráče a tím pádem zůstane někdo jiný volný," pochvaloval si Jamesovu hru jeho spoluhráč Damon Jones.

Nowitzki podobně jako James zazářil především v poslední čtvrtině, v níž nastřílel 14 bodů. Dallas tak nedopustil opakování dva dny starého debaklu 90:122, který mu i díky 62 bodům Kobeho Bryanta uštědřili hráči Los Angeles Lakers. "Hodně jsme na to mysleli, dokázali jsme ale odvést to, co jsme potřebovali. Začali jsme dobře, oni se pak sice vrátili do zápasu, ve čtvrté čtvrtině jsme ale rozhodli," řekl Devin Harris, jenž ke čtvrté porážce Sacramenta za sebou přispěl 15 body.

Výsledky:
Chicago - Cleveland 100:108, Sacramento - Dallas 95:105.

Reklama