Hlavní obsah

Chicago - Phoenix 101:103Teletovič v poslední vteřině dovršil obrat Phoenixu v Chicagu

Chicago

Těžká střela Mirzy Teletoviče v poslední vteřině zajistila basketbalistům Phoenixu vítězství 103:101 na hřišti Chicaga. Hosté předtím v závěrečné čtvrtině pondělního zápasu NBA smazali šestnáctibodovou ztrátu.

Foto: Chris Young, ČTK/AP

Basketbalista Los Angeles Lakers Kobe Bryant během utkání s Torontem.

Článek

Suns v předchozích čtyřech utkáních pokaždé přišli v poslední části o vedení a dohromady v těchto zápasech prohráli jen o 13 bodů. Tentokrát v Chicagu naopak prohrávali o 16 bodů, ale povedl se jim velký obrat. V závěrečné dvanáctiminutovce nastřílel sedmnáct ze svých 21 bodů Brandon Knight, hvězdou utkání se ale nakonec stal Teletovič.

Bosenský střelec v poslední vteřině doskočil míč, v krkolomné pozici jej odhodil na koš a balon propadl obroučkou 0,3 sekundy před koncem. Domácí ještě zkusili po oddechovém času nahodit míč na smeč, ale to si Suns na rozdíl od nedělního utkání v Memphisu pohlídali.

Obrat v dramatickém závěru

Dramatickou zápletku nabídl i duel Portlandu v Milwaukee. Hosté vedli 16 vteřin před koncem o bod a měli míč, domácí Bucks však vybojovali rozskok. Ten vyhráli, Jannis Antetokounmpo je nájezdem poslal do vedení a na druhé straně pak střelecký pokus Meyerse Leonarda zablokoval John Henson. Hráči Milwaukee nakonec zvítězili 90:88.

"Většina rozhodčích očekává, že budete (v závěru zápasu) faulovat. Ale my jsme jim hned po time-outu řekli, že nejdřív zkusíme vybojovat rozskok," řekl po utkání O. J. Mayo, který k výhře Bucks přispěl 15 body.

Trenér San Antonia Gregg Popovich nechal ve Filadelfii odpočívat trojici Manu Ginobili, Tim Duncan a Kawhi Leonard, přesto Spurs deklasovali Sixers 119:68. LaMarcus Aldridge k výhře hostů přispěl 26 body. Skórovalo všech 12 hráčů, kteří v dresu Spurs nastoupili.

Výsledky pondělních zápasů NBA
Charlotte - Detroit 104:84
Chicago - Phoenix 101:103
Miami - Washington 103:114
Milwaukee - Portland 90:88
Minnesota - LA Clippers 106:110
New Orleans - Boston 93:111
New York - Dallas 97:104
Philadelphia - San Antonio 68:119
Toronto - LA Lakers 102:93

Reklama

Související témata: