Hlavní obsah

Prostějov - Casalmaggiore 1:3Volejbalistky Prostějova získaly v LM první set. Do play off ale nepostoupí

Prostějov
Aktualizováno

Volejbalistky Prostějova prohrály ve čtvrtém kole Ligy mistryň na domácí palubovce s italským celkem Pomi Casalmaggiore 1:3 po setech 15:25, 23:25, 25:23 a 15:25. České mistryně jsou v tabulce skupiny C dál bez bodu na posledním čtvrtém místě, podařilo se jim ale uhrát v soutěži první set. Dnešní prohrou ztratily naději na zopakování loňského postupu do play off.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Tatsiana Markevičová z Prostějova.

Článek

Hanačkám se vůbec nevydařil vstup do utkání. V úvodním setu navzdory pečlivé přípravě nestačily čelit útočnému tlaku soupeřek. Obrana na síti byla děravá, italský tým těžil z vysokých bloků i nekompromisního útoku. O jednoznačné převaze Casalmaggiore vypovídal jedenáctibodový náskok 18:7. Svěřenkyně trenéra Čady se částečně probraly až v závěru sady, což stačilo pouze na získání 15 bodů.

"Na našem špatném výkonu v začátku zápasu se podepsalo špatné podání. Nedokázali jsme servisem dostat soupeřky pod tlak a usnadňovali jim útočné akce. Měli jsme také špatnou obranu na síti," řekl trenér Prostějova Miroslav Čada.

Podobný průběh měl i začátek druhého setu. Domácí volejbalistky herně tápaly a prohrávaly už 5:12. Z útlumu se probraly při podání Markevičové, kdy uhrály pět bodů v řadě. Tento krok dodal prostějovským volejbalistkám sebevědomí, postupně srovnaly krok a zlepšily také hru v poli, kde vynikala Kovářová na liberu. V dramatickém závěru ale od stavu 21:21 nezvládly koncovku, v níž doplatily na nevynucené chyby.

Třetí set urvaly

Nejlepší výkon podaly české mistryně ve třetím setu. Zlepšily obranu na síti, zpřesnily kombinace a v útoku se prosazovaly zejména tvrdě smečující Kubánky Matienzová a Vargasová, které nedokázal italský tým ubránit. Hanačky si udržovaly tříbodový náskok, v koncovce ještě Italky srovnaly na 23:23, poslední dva míče však uhrály domácí volejbalistky.

Úspěšná koncovka ale na obrat ve vývoji utkání nestačila. Tým Casalmaggiore ve čtvrtém dějství opět převzal režii zápasu do svých rukou a proměnil hned první z devíti mečbolů.

"Máme ve skupině tři velice silné týmy, proti kterým je s naším kádrem velice těžké uspět. Chtěli jsme dnes uhrát alespoň set, což se nám podařilo. Prohrávat zápasy 0:3 je hodně depresivní," dodal trenér Čada.

Utkání 4. kola skupiny C volejbalové Ligy mistryň:
Agel Prostějov - Casalmaggiore 1:3 (-15, -23, 23, -15).
Tabulka:
1.Casalmaggiore43111:6377:3459
2.Eczacibasi Istanbul3218:3254:2337
3.Police3216:5246:2325
4.Prostějov4041:12256:3230

Reklama

Související témata: