Hlavní obsah

Trenéři nominovali na přípravné duely se Švédy zatím 12 házenkářů

Praha

Trenéři české házenkářské reprezentace Jan Filip a Daniel Kubeš zatím nominovali dvanáct hráčů ke dvěma lednovým přípravným zápasům ve Švédsku. Do konce roku ještě dodatečně povolají čtyři z šestnácti náhradníků. Ve výběru chybí kapitán Filip Jícha, který tento týden absolvoval operaci stydké kosti.

Foto: Sport.cz

Filip Jícha (vlevo) tentokrát v reprezentačním výběru házenkářů chybí.

Článek

"S absencí takových hráčů se prostě musíme vyrovnat a o to víc se pokoušíme pracovat jako kolektiv a zlepšovat se v každém tréninku a zápase," uvedl v tiskové zprávě Kubeš.

Jíchu v roli kapitána nahradí nejzkušenější reprezentant Petr Štochl. Do stejné pozice byl v pondělí jmenován také v německém klubu Füchse Berlín, s nímž prodloužil smlouvu o další dva roky do léta 2018.

Duely 4. a 5. ledna ve Švédsku budou pro národní tým poslední prověrkou před lednovým vrcholem první fáze kvalifikace mistrovství světa, kterou Češi uzavřou dvěma zápasy s Tureckem. Reprezentanti na začátku listopadu dvakrát porazili Belgii a zatím vedou tříčlennou skupinu. Do červnového play off o účast na světovém šampionátu postoupí pouze vítěz. Před zápasy se Švédy ještě čeká házenkáře poslední týden v prosinci turnaj v Polsku.

"Při nominaci na Švédy jsme vycházeli z dané situace, tedy víme, jaké hráče kvůli zranění nemůžeme povolat. U těch nominovaných i do pozic zatímních náhradníků jsme vycházeli z jejich výkonů v klubech a při posledních reprezentačních akcí," uvedl Kubeš. "Zbývající čtyři hráče pro zápasy ve Švédsku vyberou trenéři na základě výkonnosti v klubech a na Vánočním poháru v Polsku," doplnil manažer reprezentací Karel Nocar.

Český celek se Švédskem prohrál na lednovém mistrovství světa v Kataru 22:36 a Seveřané nakonec obsadili na turnaji desáté místo. "Nabídka Švédů k sehrání dvou zápasů nás potěšila, protože je vždy dobré se měřit s tak kvalitními mužstvy. Pro nás půjde o výbornou přípravu na Turky," dodal Kubeš.

Nominace na zápasy ve Švédsku:
Brankář:
Petr Štochl
Spojky:
Tomáš Babák
Roman Bečvář
Vojtěch Petrovský
Jan Stehlík
Ondřej Zdráhala
Křídla:
Jakub Hrstka
Miroslav Jurka
Pivoti:
Leoš Petrovský
Tomáš Říha
Petr Šlachta
Jan Užek

Reklama