Hlavní obsah

Milwaukee - Golden State 108:95Rekordní sérii Golden State ukončili basketbalisté Milwaukee

New York

Rekordní vítězná série basketbalistů Golden State v úvodu NBA skončila. V pětadvacátém utkání sezóny obhájci titulu podlehli na hřišti Milwaukee 95:108.

Článek

V pátek hráči Golden State potřebovali dvě prodloužení, aby zdolali Boston, a v sobotním utkání na nich byla od začátku znát únava. Působili pomalejším dojmem a nadšení domácí se brzy dostali do dvouciferného vedení, které drželi prakticky celý zápas.

O ukončení série Warriors se postaral hlavně pivot Greg Monroe, jenž dal 28 bodů, ale činili se i jeho spoluhráči. Michael Carter-Williams přidal 17 bodů a Jannis Antetokunmpo si připsal první triple double v kariéře za 11 bodů, 12 doskoků a deset asistencí. Stephen Curry dal za Warriors také 28 bodů, ale nestačilo to. Nepomohl ani Klay Thompson, jenž po návratu do sestavy nastřílel 12 bodů.

"Předvedli jsme nějaké bodové šňůry a vrátili se do zápasu. Podařilo se nám párkrát ubránit. Oni ale hráli po většinu zápasu s větším nasazením než my a zaslouženě vyhráli," připomněl Curry několik snížení na rozdíl jediného bodu, které ale k ničemu nevedlo.

"Všichni pořád mluví o nějaké sérii, ale my jsme se chtěli předvést proti obhájcům titulu, a tak jsme k tomu taky přistoupili. To, že jsou úřadující šampioni je pro nás větší motivace," řekl novinářům trenér Bucks Jason Kidd.

San Antonio ubránilo Atlantu v prvním poločase na pouhých 25 bodů, což je rekord této sezony pro jakýkoliv poločas, a v poklidu dokráčelo k jasné výhře 103:78. Kawhi Leonard byl nejlepším střelcem vítězů s 22 body a Spurs získali už dvacátou výhru v sezoně. Paul Millsap dal za Atlantu stejný počet bodů, z toho 17 ve třetí čtvrtině, kdy se domácí pokoušeli o návrat do zápasu, ale Spurs si výhru pohlídali.

Los Angeles Clippers zdolali Brooklyn 105:100 a připsali si první venkovní výhru proti Nets od roku 2007. Nets, kteří od té doby dvakrát změnili halu a jednou i název, drželi sedmizápasovou domácí vítěznou šňůru nad Clippers. Blake Griffin a J.J. Redick dali po 21 bodech, ale hosté se museli v závěru obávat, i když vedli až o 18 bodů. Brooklyn v poslední čtvrtině fauloval úmyslně DeAndreho Jordana a dostal se až na rozdíl dvou bodů, ale víc nezmohl.

Hráči Bostonu se nenechali ovlivnit nepříjemnou porážkou ve druhém prodloužení s Golden State a vyhráli v Charlotte 98:93. Hornets podlehli po sérii čtyř výher. Střeleckým lídrem zápasu byl s 23 body Avery Bradley, 21 bodů a 13 asistencí si připsal Isaiah Thomas.

Výsledky NBA:
Atlanta - San Antonio 78:103
Brooklyn - LA Clippers 100:105
Charlotte - Boston 93:98
Chicago - New Orleans 98:94
Dallas - Washington 111:114
Detroit - Indiana 118:96
Houston - LA Lakers 126:97
Milwaukee - Golden State 108:95
Portland - New York 110:112

Reklama

Související témata: