Hlavní obsah

Poreč - Olomouc 0:3Volejbalistky Olomouce v poháru postoupily, Karlovarsko vypadlo

Karlovy Vary/Poreč

Volejbalistky Olomouce postoupily do osmifinále Vyzývacího poháru. V prvním kole hlavní fáze přešly přes Poreč, kterou doma i v dnešní odvetě v Chorvatsku porazily hladce 3:0. Naopak hráči Karlovarska končí, třebaže nad rumunským Galati v domácím prostředí vyhráli 3:2.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Tatsiana Markevičová z Prostějova. Ilustrační snímek

Článek

Hráčky Olomouce neměly s postupem problém. Zajistily si ho už po druhém setu chorvatské odvety a ani prostřídání sestavy je ve třetí sadě nezastavilo. V dalším kole bude jejich soupeřem pařížský klub Saint Cloud.

"Důležité bylo vyhrát první sadu, abychom se chytili, což se nám podařilo. Po vyhraném druhém setu a postupu už jsme nechali zahrát celou lavičku a zlomený soupeř rovněž nekladl příliš velký odpor. Jsme rádi, že jsme jako jediné české družstvo žen přešli do lednových pohárových bojů," řekl trenér Jiří Teplý na klubovém webu.

Karlovarsko prohrálo v Rumunsku 1:3, dnes sice v první sadě Západočeši zvítězili jednoznačně 25:13, ale pak se nadějný start zadrhl. Hráči Galati zvládli koncovku druhého i třetího setu a to jim k postupu stačilo.

Odvetné utkání 1. kola Vyzývacího poháru volejbalistek:
OK Poreč - UP Olomouc 0:3 (-14, -18, -19)
Rozhodčí: Ilhan (Tur.), Telo (Alb.). Čas: 69 min. První zápas 0:3, postoupila Olomouc.
Sestava Olomouce: Dudová, Michalíková, Dumančičová, Kubová, Dedíková, Závodná, libero Hronová - Nováková, Sochorcová, Čudová. Trenér: Teplý.
Odvetné utkání 1. kola Vyzývacího poháru volejbalistů:
Karlovarsko - Arcada Galati (Rum.) 3:2 (13, -21, -23, 14, 12)
Rozhodčí: Momirov (Bulh.), Jurkovičová (Chorv.). Čas: 115 min. První zápas 1:3, postoupilo Galati.
Sestava a body Karlovarska: Džavoronok 24, Sukuba 8, M. Kriško 12, Szczerbaniuk 12, Široký 17, P. Bartoš 2, libero Pfeffer - Málek 3. Trenér: Brom.
Nejvíce bodů Galati: Provenzano 24, Marquez 12, Radovič 10.

Reklama

Související témata: