Hlavní obsah

Nizozemsko - Polsko 30:25Finále MS házenkářek sehrají favoritky z Norska a prvně Nizozemky

Herning
Aktualizováno

Ve finále mistrovství světa házenkářek se v neděli utkají favorizované Norky a poprvé v historii hráčky Nizozemska. Přemožitelky Češek z červnové kvalifikace porazily na šampionátu v dánském Herningu Polsko 30:25, Norky v dramatickém semifinále zdolaly až po prodloužení Rumunsko 35:33.

Foto: Scanpix Denmark, Reuters

Nizozemka Yvette Brochová se raduje z gólu proti Polsku v semifinále mistrovství světa.

Článek

Norské házenkářky mají na kontě z MS už osm medailí včetně dvou zlatých, vyhrály olympijský turnaj v Londýně i poslední mistrovství Evropy. Tradiční účastnice závěrečných bojů však na šampionátu v Dánsku nejsou tak suverénní jako dřív a Rumunky s nimi po 60 minutách hrály nerozhodně 27:27. Díky lepšímu útoku nakonec semifinále zvládly.

Naopak Nizozemky turnajem procházejí hladce, do semifinále postoupily přes Francii, předtím vyřadily Srbsko a ve skupině už si s dnešním soupeřem Polskem jednou poradily (31:20). Souboj o finále byl mnohem vyrovnanější, ale opět zvítězil tým, který české házenkářky v červnu v Mostě dokázaly zdolat (25:23). Postup po vysoké prohře v Nizozemsku ale tehdy nezachránily.

"Jsme pořád hladoví, o spokojenosti ještě nemůže být řeč," prohlásil před závěrem MS kouč nizozemské reprezentace Henk Groener. Družstvo Oranjes přitom v historii mistrovství světa bylo nejlépe páté v roce 2005 v Rusku.

Nedělní finále začne v Herningu v 17:15.

Mistrovství světa házenkářek v Herningu (Dánsko):
Semifinále:
Nizozemsko - Polsko 30:25 (15:8),
Norsko - Rumunsko 35:33 po prodl. (17:14, 27:27).
O 5. - 8. místo:
Rusko - Francie 31:25 (15:8)
Dánsko - Černá Hora 28:20 (15:11)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články