Hlavní obsah

Těhotenství se odkládá. Kolocová zaútočí s novou parťačkou, nevzdává ani Rio

Michal OsobaSport.czPrávo
Aktualizováno

Hlavou se jí honily různé scénáře. „Všichni mě posílali na mateřskou, ale na to se ještě necítím," usmívá se sedmadvacetiletá plážová volejbalistka Kristýna Kolocová. Po trpkém rozchodu s dlouholetou spoluhráčkou Markétou Slukovou chystá návrat na mezinárodní scénu, za parťačku si zvolila o dva roky mladší reprezentantku v šestkovém volejbale Michalu Kvapilovou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plážová volejbalistka Kristýna Kolocová (vpravo) a její nová spoluhráčka Michala Kvapilová.

Článek

Právě vazby Kvapilové na klubové povinnosti trochu komplikují start společné přípravy. Liberecká odchovankyně je totiž smluvně vázána v německé Bundeslize u týmu USC Münster, a tak se beachvolejbalu bude moct věnovat až v dubnu.

Nejlepší varianta

„Míša musí soutěž dohrát, tím je to trochu komplikovanější," připouští Kolocová, která v létě na domácích turnajích hrála po boku Hany Skalníkové. Případné další společné působení ale komplikovalo, že Skalníková má malého syna a s rodinou žije v Brně.

Kolocová tak hledala novou parťačku. „A Míša je nejlepší varianta," tvrdí. „Mě vždy lákala představa hrát beach na vrcholné úrovni," přitakává Kvapilová, která v minulosti hrála plážový volejbal po boku Karolíny Řeháčkové.

S Kolocovou se zná dlouho, na kurtech se potkávaly jako protihráčky. Myšlenky na společnou kariéru přišly až letos v létě. „Předtím jsem o změně partnerky neuvažovala, myslela jsem, že ji mám jistou," pousměje se Kolocová. První kontakt proběhl v srpnu, kdy si spolu poprvé i zatrénovaly, definitivní potvrzení společných plánů přišlo na podzim.

Dojde na pikantní souboj?

Nově složený tým, který povede účastnice londýnské olympiády Lenka Háječková, má spíše dlouhodobější plány, přesto definitivně nezavrhl ani variantu účasti na olympiádě v Riu. Cesta do Brazílie totiž vede i přes Kontinentální pohár, v němž Česko postoupilo do finálového turnaje, který se hraje obdobným systémem jako Davis Cup, za každou zemi dva páry.

A pokud by Česko uspělo v evropské kvalifikace či v následné celosvětové, kam postoupí druhý a třetí tým z každého kontinentu, získalo by jedno místo pro hry v Riu. Kdo by ho obsadil? Teoreticky by mohl rozhodnout i pikantní souboj mezi bývalými parťačkami: Markéta Sluková, Barbora Hermannová versus Kristýna Kolocová, Michala Kvapilová.

Ale to je hodně vzdálená budoucnost, páry pro účast na olympiádě potřebují mít odehraných dvanáct turnajů v kvalifikačním období. Pro Kolocovou to není problém, ale u Kvapilové čeká český svaz na odpověď od mezinárodní federace, zda se jí budou započítávat i turnaje nižší kategorie, které odehrála.

Přezdívku neplánují

„Ale dlouhodobější cíl je prosazovat se na světové úrovni. Když se do Ria nedostaneme, což částečně očekávám, bude v tom období šance se prosadit na světové úrovni, když se další páry budou soustředit na olympiádu," věří Kolocová, která zatím žádnou marketingově chytlavou přezdívku po vzoru Kiki a Maki nechystá. „Nechala bych to bez přezdívky," usmívá se.

Pro úspěšné společné tažení bude dvojice potřebovat i finanční zajištění, které bude odvislé od jejich výsledků. „Nikdy to není jednoduché, s Markétou jsme si budovaly podmínky deset let a až poslední roky jsme měly zajištění, jaké jsme potřebovaly," uvědomuje si Kolocová.

„Ale nějaké sponzorské finance máme předdomluvené, věřím, že budeme finančně soběstačné," doufá.

Reklama

Související témata: