Hlavní obsah

Nestárnoucího Bryanta chtějí fanoušci vidět na Utkání hvězd NBA

New York

Basketbalová hvězda Kobe Bryant sice ohlásila, že po probíhajícím ročníku skončí kariéru, ale i přesto si ho fanoušci přejí vidět ještě jednou na Utkání hvězd NBA. Ačkoliv výkony sedmatřicetiletého hráče Los Angeles Lakers jsou jako na houpačce, tak v hlasování jasně vede.

Foto: David Zalubowski, ČTK/AP

Basketbalista Los Angeles Lakers Kobe Bryant

Článek

NBA oznámila, že sedmatřicetiletý Bryant dostal v první vlně hlasování 719.235 hlasů, tedy o 200 tisíc víc než úřadující nejlepší hráč soutěže Stephen Curry z mistrovských Golden State (510 202). Třetí celkově a nejpopulárnější ve Východní konferenci je LeBron James z Clevelandu s 357 937 hlasy.

Bryant, jehož v posledních letech sužovala zranění, v jednom z nejhorších týmů ligy Lakers daleko zaostává za svými výkony z minulosti. Přesto má velkou šanci na osmnáctou účast na Utkání hvězd, čímž by se přiblížil jiné legendě Lakers Kareemu Abdulu-Jabbarovi, jenž si zahrál v tradiční exhibici rekordně devatenáctkrát. Loučící se Bryant je s 280 body historicky nejlepším střelcem Utkání hvězd.

Pětašedesáté All-Star Game se bude hrát 14. února v Torontu. Fanoušci mohou vybírat pět hráčů z každé konference do 19. ledna.

Reklama