Hlavní obsah

Toronto - Chicago 113:115Butler nastřílel v NBA Torontu 40 bodů za poločas

Toronto
Aktualizováno

Jimmy Butler nastřílel ve druhém poločase čtyřicet ze svých 42 bodů a dovedl basketbalisty Chicaga Bulls k výhře 115:113 v nedělním utkání NBA v Torontu. Butler o bod překonal klubový rekord Michaela Jordana.

Foto: John E. Sokolowski, Reuters

Basketbalista Chicaga Bulls Jimmy Butler (21) uniká Kyleu Lowrymu z Toronta (7).

Článek

Chicago nastoupilo potřetí za sebou bez zraněného Derricka Rose, takže se od Butlera dala očekávat větší ofenzivní aktivita. Ten se však v první půli dostal jen ke čtyřem střeleckým pokusům, z nichž proměnil jediný. Právě při něm mu ale domácí DeMarre Carroll loktem roztrhl ret a poslal jej na šití.

Butler se vrátil do druhé půle a ve třetí čtvrtině nasázel 21 bodů. V poslední části přidal dalších devatenáct včetně trojky třicet vteřin před koncem, která Bulls definitivně posunula do vedení.

Dosavadní klubový rekord držel v Chicagu Michael Jordan, jenž v roce 1989 nastřílel ve druhé půli zápasu proti Milwaukee 39 bodů. O srovnání s legendou ale Butler nechtěl ani slyšet. "Nechci, aby mě s ním porovnávali. Pak si lidé budou myslet, že musím dokázat to, co on. Snažím se, ale jeho kvalitě se ani nepřibližuji," řekl.

Skvělý střelecký výkon předvedl také Arron Afflalo, jenž 38 body dovedl New York Knicks k vítězství nad Atlantou 111:97. Afflalo proměnil čtrnáct ze 17 pokusů z pole.

Los Angeles Lakers i bez Kobeho Bryanta přehráli Phoenix 97:77 a poprvé od února vyhráli tři utkání za sebou. Střelcem utkání byl Lou Williams s 30 body. Suns prohráli už devětkrát v řadě.

Výsledky NBA:
Denver - Portland 106:112
LA Lakers - Phoenix 97:77
New York - Atlanta 111:97
Toronto - Chicago 113:115
Washington - Miami 75:97

Reklama

Související témata: