Hlavní obsah

Švédsko - Česko 29:27Čeští házenkáři podruhé podlehli Švédům, tentokrát po boji

Malmö

Čeští házenkáři prohráli i druhý přípravný zápas ve Švédsku. Po pondělní porážce 28:34 v Jönköpingu dnes podlehli favoritovi v odvetě v Malmö po boji 27:29. Duel byl pro reprezentanty generálkou na nadcházející dva zápasy první fáze kvalifikace mistrovství světa proti Turecku v příštím týdnu.

Foto: Pavel Lebeda, chf.cz

Český házenkář Ondřej Zdráhala. Ilustrační foto.

Článek

"Dnes jsme podali lepší výkon než v prvním utkání v Jönköpingu. Neměli jsme v naší hře tak dlouhá hluchá místa jako včera na konci prvního poločasu," řekl po utkání jeden z dvojice trenérů Jan Filip. "Máme radost z toho, že jsme se posunuli v obraně. Dostali jsme jen 29 gólů, oba brankáři zachytali velmi dobře. To je samozřejmě pozitivní," dodal.

Český celek, jemuž po operaci stydké kosti schází kapitán Filip Jícha, sehrál s vysokým favoritem vyrovnanější zápas než v pondělí. Svěřenci trenérů Filipa a Daniela Kubeše sice stejně jako o den dříve prohráli první poločas, ale tentokrát jen o tři a ne o sedm gólů.

Švédové lépe zvládli závěr

Druhé dějství pak reprezentanti nad desátým celkem z loňského mistrovství světa v Kataru, který se chystá na nadcházející evropský šampionát v Polsku, znovu vyhráli. Češi dokázali srovnat na průběžných 17:17, pak se ještě přiblížili na rozdíl jedné branky, ale v závěru měl pevnější nervy favorit.

"Těšilo nás, jak náš tým bojoval až do konce. Kterýkoliv hráč se dnes objevil na hřišti, tak se snažil ze sebe dostat maximum a to je to, co potřebujeme," uvedl Filip.

"K tomu, abychom dosáhli na ještě lepší výsledek, případně remízu či výhru, nám ještě něco chybělo. Ale celkově tento zápas hodnotíme jako krok dopředu. Jsou samozřejmě věci, na kterých je třeba dál pracovat," dodal.

Zápasy ve Švédsku byly pro národní celek poslední přípravou před vyvrcholením první fáze kvalifikace mistrovství světa. V ní Češi na podzim dvakrát porazili Belgii a 13. a 16. ledna nastoupí dvakrát proti Turecku, nejprve na soupeřově půdě a poté doma. Do červnového play off o účast na šampionátu postoupí z tříčlenné skupiny jen vítěz.

Přípravné utkání házenkářů v Malmö:
Švédsko - ČR 29:27 (15:12)
Branky ČR: Hrstka 7, Škvařil, Zdráhala, Jurka, Stehlík a Babák po 3, L. Petrovský a Bečvář po 2, Hes
Nejvíce branek Švédska: Ekberg 5. Rozhodčí: Gjerding, Hansen (oba Dán.). Vyloučení: 0:2

Reklama

Související témata: