Hlavní obsah

Házenkářky Poruby hostí v Challenge Cupu turecký Izmir

Ostrava

K prvnímu osmifinálovému utkání letošního ročníku Vyzývacího poháru nastoupí v sobotu 9. ledna vpodvečer proti tureckému Izmiru házenkářky Sokola Poruba. Aktuálně čtvrtý tým česko-slovenské ženské házenkářské mezinárodní ligy (WHIL), který v loňském roce prošel do čtvrtfinále této evropské soutěže, má i v tomto ročníku nejméně stejné ambice.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Šárka Marčíková z Poruby se raduje z gólu.

Článek

„Postoupit chce ale také Izmir, čeká nás hodně nečitelný soupeř. Věřím, že si v domácím utkání vytvoříme dostatečný náskok. Na naší straně by měly být i pohárové zkušenosti, které holky v posledních čtyřech letech nasbíraly," řekl manažer DHC Sokol Poruba Libor Adámek.

Ovšem ani házenkářky tureckého týmu nehrají Challenge Cup letos poprvé. Po loňském vypadnutí ve třetím kole s běloruskou Gorodničankou, letos prošly přes silný švýcarský Thun ještě o jedno kolo dále po výsledcích 27:17 doma a 27:23 venku.

Pamatují ale také účast v semifinále Vyzývacího poháru. V sezóně 2008/2009 je zastavil až německý Thüringen. „Hra tureckých celků je většinou založená na urputnosti, dá se očekávat, že nás bude v Izmiru čekat velmi bouřlivé prostředí. Náš trenér Ján Beňadik má ale už o soupeři vcelku dost informací i videozáznam z posledního pohárového vystoupení Izmiru ve Švýcarsku. Věřím, že holky budou zase dobře připraveny," pověděl Adámek.

První utkání osmifinále Challenge Cupu se hraje dnes od 18 hodin v hale Sareza na Hrušovské ulici v Ostravě, odveta je na programu v Izmiru o týden později 16. ledna od 16 hodin.

Reklama

Související témata: