Hlavní obsah

Nymburk - Nižnij Novgorod 76:70Dixon dotáhl výborným výkonem Nymburk k výhře nad Novgorodem

Basketbalisté Nymburku utnuli sérii tří proher a ve VTB lize zaznamenali důležitou domácí výhru 76:70 nad Nižním Novgorodem. Porazili tak soupeře v boji o play off. Zasloužil se o to zejména americký rozehrávač Michael Dixon, který se blýskl 35 body, což je třetí nejlepší výkon soutěže v této sezoně.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Kwamain Mitchell (vlevo) z BK Ventspils a Michael Dixon z Nymburka.

Článek

Nymburk nevkročil do nového roku v ideálním rozpoložení, když prohrál vysoko s Chimki Moskva a v Poháru FIBA Europe nestačil na Sofii. I proto věřil, že v domácím prostředí se chytí. A to se dařilo hlavně zásluhou Dixona, který se začal prosazovat v závěru první čtvrtiny a do poločasu nasbíral 14 bodů.

Nepolevil ani v úvodu třetí části a spolu s Petrem Bendou se zasloužil o to, že Nymburk utekl až na 12 bodů, když hodně těžil z rychlých protiútoků. Dařilo se také velmi dobře bránit bývalého nymburského hráče a současnou oporu Novgorodu Rašída Mahalbašiče.

Jenže Dixon s Bendou postrádali v útoku výraznější podporu spoluhráčů, a tak Novgorod začal rychle snižovat. Ve čtvrté části pak dokonce skóre otočil a zdálo se, že slibně rozehraný zápas domácí nedotáhnou do úspěšného konce.

Koncovka však znovu patřila Dixonovi, který dal v poslední čtvrtině 13 bodů včetně klíčové trojky 43 vteřin před koncem na 69:67. Nymburk pak přesnými trestnými hody dotáhl zápas k cennému vítězství.

Basketbalová VTB liga:
Nymburk - Nižnij Novgorod 76:70 (16:16, 35:30, 54:51)
Nejvíce bodů: Dixon 35, Sant-Roos 12, Benda 10 - Ruud 30, Baburin 13, Chvostov 9. Fauly: 23:23. Trestné hody: 22/16 - 22/19. Trojky: 4:11. Doskoky: 44:34.

Reklama

Související témata: