Hlavní obsah

Mistrovský Liberec jako první v sezóně vyzrál na Jihostroj

Druhou reprízu extraligového finále volejbalistů zvládl tentokrát lépe mistrovský Liberec. Ve své hale v dohrávce 13. kola jako první v sezoně porazil České Budějovice a po velkém obratu zvítězil 3:2. Hráči Dukly snížili odstup od lídra tabulky na čtyři body.

Článek

Jihostroj na podzim nad libereckým rivalem vyhrál doma 3:0 a po vánoční pauze dnes k další výhře po dvou setech směřoval. Jenže ve třetím přišel velký obrat Dukly a nápor korunovala jasným výsledkem v tie-breaku 15:8. Lídrem vítězného týmu byl s 25 body polský univerzál Adrian Patucha.

Trenér dosud neporažených Jihočechů Jan Svoboda byl spokojený s výkonem jen v prvních dvou setech. "Dva sety nemám co vytknout. Ubránili jsme Liberec, ale od třetího setu už se nám obrana nedařila. Náš tlak už nebyl takový jako v úvodu. Liberec byl lepší při vysokých míčích, po horším příjmu, byl úspěšnější na bodové míče. Pak už jsme neměli co nabídnout," řekl.

Plány v přípravě na šlágr extraligy mu navíc zkomplikovaly zdravotní potíže brazilského univerzála. "Po pauze to pro nás nebylo jednoduché, po zranění Maciela jsme neměli možnost moc v kompletním složení trénovat," doplnil.

Uniqa extraliga volejbalistů - 13. kolo:
Liberec - České Budějovice 3:2 (-17, -21, 18, 22, 8).

Reklama

Související témata: