Hlavní obsah

Golden State - Miami 111:103Golden State a San Antonio nadále dominují NBA

Oakland

Mistrovské kluby z minulých dvou let Golden State a San Antonio nadále dominují NBA. Obhájci titulu Warriors v pondělí porazili Miami 111:103 a připsali si 36. vítězství z 38 utkání v této sezoně. Navíc v součtu s minulou sezonou to byla jejich 36. výhra na domácím hřišti v řadě. Basketbalisté Spurs, předloňští šampioni, přehráli Brooklyn 106:79 a od začátku ročníku vyhráli potřiatřicáté z 39 zápasů.

Foto: Ben Margot, ČTK/AP

Stephen Curry z Golden State při utkání s Miami.

Článek

Hráči Miami přitom předvedli v Oaklandu téměř bezchybnou první půli, dopustili se jediné ztráty a připsali si asistenci na sedmnáct z 22 košů z pole. Přesto v poločase s Warriors o dva body prohrávali. Úřadujícím mistrům nevadil ani pomalejší start Stephena Curryho, který minul sedm z prvních devíti trojkových pokusů, ale nakonec byl s 31 body nejlepším střelcem utkání. Draymond Green přidal 22 bodů a 12 doskoků, Miami vedl Dwyane Wade s 20 body a 11 asistencemi.

San Antonio zvítězilo poosmé za sebou. Proti Brooklynu byl nejlepším střelcem Spurs LaMarcus Aldridge, který k 25 bodům přidal 11 doskoků. Kawhi Leonard se dostal na 17 bodů. Kromě nich žádný z domácích hráčů neodehrál více než 25 minut.

"San Antonio je zlatý standard téhle soutěže. Ví naprosto přesně, jak spolu mají hrát. O něco takového budeme usilovat i v naší organizaci," řekl dočasný kouč Brooklynu Tony Brown. Ten si odbyl na lavičce Nets premiéru den poté, co u týmu skončil Lionel Hollins.

V posledním pondělním utkání Washington uspěl na hřišti Chicaga 114:100. Hned osm hráčů Wizards se dostalo do dvouciferných čísel, John Wall k 17 bodům přidal deset asistencí. Bulls vedl střelecky Derrick Rose s 23 body, jenže během jeho pobytu na hřišti domácí prohráli o 26 bodů. Chicago nyní odehraje na hřišti soupeře dvanáct z nejbližších 15 utkání.

Výsledky NBA:
Brooklyn - San Antonio 79:106
Chicago - Washington 100:114
Golden State - Miami 111:103

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články