Hlavní obsah

Denver - Golden State 112:110Denver jako třetí tým v NBA dokázal získat skalp Golden State

New York

Basketbalisté Denveru se stali po Milwaukee a Dallasu třetím týmem v NBA, který v této sezóně dokázal porazit Golden State. Ve středečním utkání domácí Nuggets zvítězili 112:110. K zisku skalpu obhájců titulu měl Denver blízko už v minulém vzájemném zápase před necelými dvěma týdny, kdy na palubovce favorita prohrál až po prodloužení.

Foto: David Zalubowski, ČTK/AP

Rozehrávač Golden State Stephen Curry (vpravo) se zkouší prosadit přes bránícího Garyho Harrise z Denveru.

Článek

Hrdinou domácího výběru byl italský křídelní hráč Danilo Gallinari, který byl s 28 body nejlepším střelcem Nuggets a v úplném závěru obral o míč hvězdu soupeře Stephena Curryho, který vedl útok za stavu 107:109. Curry byl jinak ve čtvrté čtvrtině k nezastavení a nastřílel v ní 20 ze svých 38 bodů.

"Byla to velká šance srovnat, nebo jít do vedení. To se nesmí stát," zlobil se Curry kvůli ztrátě míče v klíčovém okamžiku a své osmé v utkání. "Nemohl jsem se rozhodnout, jestli zaútočit sám na koš, nebo přihrát, míč mi odskočil a Gallinari ho vzal," dodal.

Bez odpočívajícího Draymonda Greena chybělo Warriors v zápase obvyklé nasazení v obraně a Nuggets toho využili. Hosté nezvládli už závěr třetí čtvrtiny a před poslední částí prohrávali o deset bodů. I když se několikrát přiblížili na dostřel, ani jednou nesrovnali skóre. V poslední akci po oddechovém čase netrefil potenciální vyrovnávací střelu Klay Thompson.

"Poslední čtvrtina byla trojková přestřelka. Steph jen předribloval půlku, trefil a já si říkal: 'Člověče, znovu už ne'. Ale zvládli jsme to," řekl domácí křídelní hráč Kenneth Faried.

Zatímco Warriors padli po sedmi výhrách, Los Angeles Clippers vyhráli už desátý zápas v řadě. Miami porazili 104:90 a drží se na čtvrtém místě Západní konference za Oklahomou.

Ta v tvrdém zápase porazila oslabený Dallas 108:89, ačkoliv Russell Westbrook podruhé v kariéře nedal ani bod. Byl totiž ještě před poločasem vyloučen po druhé potyčce s J.J. Bareou. Do té doby stihl osm asistencí a sedm doskoků. V zápase bylo uděleno celkem šest technických chyb a předčasně do sprch musel i hostující Charlie Villanueva. Nejlepším hráčem byl domácí Kevin Durant s 29 body a 10 doskoky, soupeř hrál den po těsné porážce s Clevelandem po prodloužení bez odpočívající hvězdy Dirka Nowitzkého i dalších členů základní sestavy.

Výsledky středečních zápasů NBA:
Boston - Indiana 103:94
Brooklyn - New York 110:104
Charlotte - Atlanta 107:84
Denver - Golden State 112:110
Houston - Minnesota 107:104
LA Clippers - Miami 104:90
Oklahoma City - Dallas 108:89
Portland - Utah 99:85
Sacramento - New Orleans 97:109
Washington - Milwaukee 106:101.

Reklama