Hlavní obsah

V extralize volejbalistek jasně vyhráli favorité

Praha

Všechny čtyři týmy z horní poloviny tabulky extraligy volejbalistek v 16. kole jasně vyhrály. Sedminásobné domácí mistryně z Prostějova kralovaly ve Frýdku-Místku, druhá Ostrava nenechala KP Brno ani set a výsledkem 3:0 uspěly i Přerov ve Šternberku a Olomouc v Brně proti nejslabšímu celku ligy SG.

Článek

V prostějovské sestavě dostaly šanci hráčky, které nezasáhly ve čtvrtek do pohárového semifinále. I tak neměl favorit nejmenší potíže. V jeho dresu už chyběla chorvatská smečařka Mira Topičová, s níž se klub na začátku tohoto týdne rozloučil. Důvody byly dva.

"Za prvé už určitě skončíme čtvrtí ve skupině Champions League, tím pádem nemůžeme postoupit do play off ani do čtvrtfinále CEV Cupu a tím pádem bude rozumnější ve zbytku sezony ušetřit nějaké finanční prostředky, myslet ekonomicky. Za druhé pak jde také o herní vytížení našich mladších perspektivních smečařek Matienzové a Gambové," vysvětlil na klubovém webu kouč Prostějova Miroslav Čada.

Ostrava, jediný přemožitel Prostějova v této sezoně, se oklepala z prohry v minulém kole v Praze na Olympu a díky kvalitnímu servisu porazila doma Brno. "Našly jsme herní klid po prohře s Olympem. Ale je pořád co vylepšovat," řekla kapitánka Iva Nachmilnerová.

Dvě kola před koncem základní části Ostrava soupeří s Olomoucí o druhé místo, Olymp s Přerovem zase o čtvrté. Prostějov už má jistotu, že půjde do play off z první příčky.

Uniqa extraliga volejbalistek - 16. kolo:
Frýdek-Místek - Prostějov 0:3 (-9, -10, -19)
Nejvíce bodů: Štrbová 8, Mitregaová a Holišová po 5 - Vargasová 14, Matienzová 11, Gambová 10.
Šternberk - Přerov 0:3 (-13, -12, -20)
Nejvíce bodů: Borovcová 7, Jurčíková 5 - Polášková 14, Svobodová 9, Tomášeková, K. Kohoutová a L. Kohoutová po 8.
SG Brno - Olomouc 0:3 (-12, -9, -9), Ostrava - KP Brno 3:0 (18, 11, 15).

Reklama