Hlavní obsah

Cílem je znovu medaile v extralize, naznačuje trenér Brom ambice Karlovarska

Karlovy Vary

Po účasti v evropských pohárech se volejbalisté VK Karlovarsko soustřeďují na co nejlepší výkony v extralize. „Loni jsme vydřeli bronz a cílem je znovu medaile. Nestavěli jsme tým, abychom byli šestí nebo pátí,“ říká zkušený trenér Petr Brom v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout, Sport.cz

Karlovarský trenér Petr Brom.

Článek

Jak se ohlížíte za podzimním účinkováním vašeho týmu na evropské scéně?

Byla to historická a tudíž premiérová sezóna Varů v mezinárodních pohárech. Odehráli jsme čtyři zápasy. V Poháru CEV nám los nepřál, narazili jsme na italskou Perugii, což je špičkový evropský celek. Jeho kvality se zkrátka projevily, prohráli jsme v Itálii 0:3 a doma 1:3. Snažili jsme se udělat maximum, co bylo v našich silách. Pak jsme byli přeřazeni do Challenge Cupu. Soupeř Galati z Rumunska měl v sestavě pět cizinců a další dva lidi z rumunské reprezentace. Předváděli velice pěkný volejbal a úrovní byli nad očekáváním.

Co vám konfrontace naznačila?

Každá zkušenost je dobrá. V našem případě šlo o první kontakt s evropskými poháry, a zaplaťpánbůh za to. Mluvím za klub a jistě i za jednotlivé hráče.

Panuje v Karlových Varech spokojenost s extraligovou bilancí v sezóně?

V minulém kole jsme vyhráli nad Zlínem. Brno ztratilo bod s Odolena Vodou, takže jsme dva body před Brnem na třetím místě.

Pošilháváte po vedoucím tandemu, který tvoří České Budějovice a Dukla Liberec?

Dá se říci, že až na některé hráče máme mladý celek. Pro Jihočechy i Liberec přece jen hovoří větší zkušenosti i historická tradice. Zároveň disponují i kvalitnějšími kádry. Přesto se snažíme se jim vyrovnat.

Už jste vstřebali obměnu hráčského kádru?

Odešli nám hlavně cizinci - Slovinec, Nor, hráč z Venezuely. Přišli kluci z tuzemských klubů - Džavoronok z Prahy, Pavel Bartoš ze Zlína, Široký z Ostravy a Michal Kriško z Budějovic.

Můžete je charakterizovat po volejbalové stránce?

Osmnáctiletý Džavoronok nám hodně pomáhá, co se týče útoku, v nichž vede tabulky bodování. Na to, jak je mladý - jen tak dál. Reprezentační nahrávač Pavel Bartoš se začíná zabydlovat, získává zkušenosti. Široký se na začátku sezóny zranil, zlomil si malíček, musel na operaci a začal až v prosinci. Už hraje stabilně a odevzdává, co se od něj čekalo. Michal Kriško půl roku nehrál kvůli problémům s kolenem. Byla otázka, jak se zhostí pozice po návratu. Koleno zatím drží a funguje.

S čím jdete do druhé poloviny sezóny?

Ambice máme, tedy vyhrávat co nejvíce zápasů. A vytvořit si dobrou pozici pro play off, abychom nabrali sebedůvěru a herní pohodu. Liga se vyrovnala a ani čtvrtfinále nebude snadné. Bez ohledu na postavení na špici tabulky nelze předpokládat, že to půjde samo a papíroví favorité někoho porazí 4:0 na zápasy. Nestavěli jsme mančaft na páté nebo šesté místo. Z medailových příček vede znovu cesta do pohárové Evropy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články