Hlavní obsah

San Antonio - Dallas 112:83Palubovku San Antonia nedobyli ani basketbalisté Dallasu

Basketbalisté San Antonia přehráli Dallas 112:83, zvítězili pojedenácté za sebou a prodloužili domácí neporazitelnost i s minulou sezónou NBA na 33 utkání. Spurs mají bilanci 36 výher a šest porážek a na druhém místě Západní konference se dotahují na obhájce titulu Golden State Warriors.

Foto: Darren Abate, ČTK/AP

Deron Williams (vpravo) z Dallasu zkouší projít přes Tonyho Parkera ze San Antonia.

Článek

Na začátku texaského derby viděli diváci střelecké trápení. Oba celky dohromady trefily jen čtyři z úvodních 23 střel z pole. Spurs dali v první čtvrtině pouze 14 bodů, což je jejich sezónní minimum, ale od druhé části převzali kontrolu nad utkáním. Nejlepším střelcem vítězů byl LaMarcus Aldridge s 23 body. Čtrnáct bodů během 15 minut dal Jonathon Simmons.

"Čekali jsme na kohokoli, komu to začne padat. Jeho body nás nastartovaly," řekl k Simmonsově příspěvku Boris Diaw. Simmons přitom nebyl ani draftován a poslední dvě sezóny strávil v nižší D-League.

V nejvyrovnanějším nedělním utkání Denver přestřílel Indianu 129:126. Domácí předvedli famózní poslední čtvrtinu, v níž dali 45 bodů. Klíčovou trojku v poslední minutě trefil Randy Foye. Nuggets vedl s 23 body Danilo Gallinari, který se však vyfauloval. V dresu Pacers nastřílel 25 bodů Myles Turner, jehož předchozím maximem bylo 10 bodů.

Russell Westbrook podruhé za sebou nasbíral triple double a Oklahoma porazila Miami 99:74. Westbrook si připsal 13 bodů, 15 asistencí a 10 doskoků. Kevin Durant mu sekundoval s 24 body a 10 doskoky.

Houston potřetí v sezóně porazil Los Angeles Lakers, tentokrát 112:95. James Harden k výhře přispěl 31 body. Kobe Bryant k pěti bodům přidal devět asistencí a právě v této statistice se v klubové historii posunul na druhé místo před Jerryho Westa. První místo drží Earvin Magic Johnson.

Výsledky nedělních zápasů NBA:
Denver - Indiana 129:126
Los Angeles Lakers - Houston 95:112
Minnesota - Phoenix 117:87
Oklahoma City - Miami 99:74
San Antonio - Dallas 112:83.

Reklama

Související témata: