Hlavní obsah

Chicago - Golden State 94:125Basketbalisté Golden State se znovu rozjeli

Basketbalisté Golden State jsou znovu ve formě. Po sérii slabších zápasů zdolali hráči vedoucího týmu NBA v pondělí v repríze loňského finále Cleveland a ve středu si poradili i s třetím týmem Východní konference Chicagem, které rozstříleli 125:94.

Foto: Charles Rex Arbogast, ČTK/AP

Stephen Curry (30) a Andrew Bogut (12) z Golden State, vpravo Derrick Rose z Chicaga a vlevo jeho spoluhráč Pau Gasol.

Článek

Obhájci titulu předtím prohráli dva ze tří zápasů a zdálo se, že cesta za historicky nejlepší bilancí 72 výher v základní části může být ztracena. Jasnou výhrou nad Chicagem ale Warriors ukázali, že na ně žádná krize nedolehla. Už po první čtvrtině vedli o 16 bodů a závěr utkání mohli dohrávat s náhradníky.

"Dobré týmy se dokážou po slabších výkonech zvednout a nám se to podařilo. Svědčí to o naší houževnatosti," řekl novinářům lídr Golden State Stephen Curry, který k 25 bodům přidal jedenáct asistencí a sedm doskoků. Klay Thompson přidal 20 bodů a Harrison Barnes 19, i když oba už v závěru zůstali na lavičce. Derrick Rose dal 29 bodů a v úvodu držel Chicago ve hře, ale po jeho vystřídání se hra Bulls rozpadla. Jimmy Butler nastřílel 23 bodů.

"Bylo to trapné. Úplně jsme přestali na hřišti komunikovat. Vůbec jsme spolu nemluvili a to je důležitá součást hry. Můžeme se z toho jen poučit," uvedl Rose.

Clevelandu po těžce porážce s Golden State přišlo vhod utkání s trápícím se Brooklynem, nad kterým lídr Východní konference zvítězil 91:78 a mohl před náročným duelem s Los Angeles Clippers šetřit v závěru opory. LeBron James dal za tři čtvrtiny 17 bodů a Kevin Love přidal ke stejnému počtu bodů 18 doskoků.

"Po špatném zápase musíte podat lepší výkon a hrát s větším nasazením. Myslím, že jsme dali najevo, že to byla jen výjimka," řekl Love, jenž měl proti Golden State pouhé tři body a šest doskoků.

Zvláštní rekord padl v Houstonu

Zvláštní rekord NBA byl překonán v Houstonu, kde Andre Drummond z Detroitu při výhře svého týmu 123:114 minul 23 trestných hodů. Drummond střílel 36 šestek, což bylo jen o tři méně než ligový rekord Dwighta Howarda. Zápas poznamenalo úmyslné faulování Drummonda, kterého soupeři ve třetí čtvrtině nedovoleně zastavili dvanáctkrát za sebou. Pistons dovedla k výhře dvojice Kentavious Caldwell-Pope a Marcus Morris, kteří dali po 22 bodech. Rockets nestačil první triple double sezony Jamese Hardena za 33 bodů, 17 doskoků (osobní rekord) a 14 asistencí.

Carmelo Anthony nastřílel 30 bodů, přidal devět doskoků a sedm asistencí a New York Knicks zdolali Utah 118:111 po prodloužení. Hostům nepomohlo ani 29 bodů Rodneyho Hooda.

Výsledky NBA:
Brooklyn - Cleveland 78:91
Chicago - Golden State 94:125
Dallas - Minnesota 106:94 po prodl.
Houston - Detroit 114:123
LA Lakers - Sacramento 93:112
New York - Utah 118:111 po prodl.
Oklahoma City - Charlotte 109:95
Orlando - Philadelphia 87:96
Portland - Atlanta 98:104
Toronto - Boston 115:109
Washington - Miami 106:87

Reklama