Hlavní obsah

Fatra Zlín - Fakel Novyj Urengoj 0:3Volejbalisté Zlína podlehli ve Vyzývacím poháru ruskému Urengoji

Volejbalisté Fatry Zlín prohráli v úvodním utkání osmifinále Vyzývacího poháru s ruským týmem Fakel Novyj Urengoj 0:3 po setech 17:25, 22:25 a 22:25. Utkání trvalo 76 minut, Zlín s výjimkou prvního setu držel s favorizovaným protivníkem krok, ale v rozhodujících chvílích doplatil na nevynucené chyby. Odveta je na programu v Rusku ve středu 27. ledna.

Článek

Zlín vstoupil do zápasu s přílišným respektem. Ruský tým těžil z výškové převahy, kterou uplatňoval jak v útoku, tak i v obraně na síti. Rychle získal náskok 11:3, který už domácí volejbalisté navzdory snaze nedotáhli. Ve druhém dějství drželi Zlínští krok do stavu 11:11, v dalším průběhu však nestačili čelit důrazu protivníka.

Obdobný průběh měla i třetí sada. Hlavními oporami Zlína byli Kolář s Vašíčkem, pro domácí smečaře byl ale velkou překážkou zejména 212 cm vysoký blokař Volkov, který si připsal 12 bodů.

Úvodní utkání osmifinále Vyzývacího poháru volejbalistů:
Fatra Zlín - Fakel Novyj Urengoj 0:3 (-17, -22, -22)
Rozhodčí: Gjoka (Alb.), Rusinoiu (Rum.) Čas: 76 min. Diváci: 500.
Sestava a body Zlína: Barák 3, Uchytil 5, Mlčúch 6, Kolář 17, Vašíček 10, Navláčil 5, libero Obdržálek - Přikryl, Hupka, Adamec. Trenér: Macek.
Nejvíce bodů Urengoje: Volkov 12, Jakovlev, Ťurin a Tochtaš po 9.

Reklama

Související témata: