Hlavní obsah

Čadu ve volejbalové Lize mistryň zklamaly domácí zápasy

Trenér Miroslav Čada po vyřazení volejbalistek Prostějova z Ligy mistryň přiznal, že ho zklamaly zejména výsledky domácích zápasů. Hvězdné týmy Eczacibasi Istanbul, italské Casalmaggiore a polské Police byly nad síly Hanaček. Prostějov získal jediný bod a uhrál dohromady tři sety.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Trenér Prostějova Miroslav Čada (vlevo) radí svěřenkyním během duelu s Chemikem Police.

Článek

"Více jsme si slibovali od zápasů v domácím prostředí, kde jsme chtěli soupeřky potrápit a uhrát vyrovnanější partie. Kvalita nejlepších týmů byla ale tak velká, že se nám náš záměr vydařil pouze v Istanbulu proti obhájkyním prvenství," řekl ČTK Čada.

Prostějov podobně jako Dukla Liberec v Lize mistrů všech šest zápasů prohrál. Čada si znovu posteskl na los, který jeho tým zařadil do jedné z nejsilnějších skupin. "Nenarazili jsme alespoň na jednoho protivníka, proti němuž bychom uměli uplatnit naše přednosti. Všechny tři týmy v naší skupině měly tak hvězdné kádry, že nás k ničemu nepustily," prohlásil kouč.

Největší rezervy podle něho měly prostějovské volejbalistky při blokování. "V obraně na síti jsme ve statistickém porovnání za zbývajícími třemi týmy výrazně zaostávali. Je to dáno jednak menší výškou našich hráček a také fyzickými dispozicemi. Týmy z absolutní evropské špičky mají ve svých kádrech mnohem více urostlejších hráček. Což se odrazilo i v útočné činnosti," řekl Čada.

Výsledek v Lize mistryň poznamenalo i to, že hned v úvodu sezony ze sestavy kvůli těhotenství vypadla hlavní opora Kubánka Liannes Simonová. Na postu univerzálky ji nahradila teprve šestnáctiletá krajanka Melissa Vargasová, která zpočátku hrála na smeči. "Nechci spekulovat, jak nás ztráta Simonové ovlivnila. Respektive o kolik bychom s ní byli silnější. Ukázalo se totiž, že by bylo problémem obě začlenit do základní sestavy," řekl Čada.

Reklama

Související témata: