Hlavní obsah

Nové trenéry volejbalových reprezentací bude hledat Novotný

Bývalý kapitán Jakub Novotný se vrací k volejbalové reprezentaci jako její nový vedoucí, šéfovat bude zároveň i ženskému národnímu týmu. Univerzál se zkušenostmi z řady evropských zemí a současný předseda extraligového Karlovarska má za první úkol najít nové trenéry, kteří nahradí Zdeňka Šmejkala a Itala Carla Parisiho. Šmejkal u mužů i Parisi u žen skončili na podzim po mistrovství Evropy.

Foto: Josef Pešout, Právo

Jakub Novotný

Článek

"Nejpozději do půlky února je třeba mít u obou družstev trenéry," řekl šestatřicetiletý Novotný pro svazový web. Na reprezentační úrovni bude spolupracovat s nedávným kolegou na hřišti Jiřím Popelkou. "Jirka se stará o provoz obou reprezentací, já více o sportovní stránku, o hráče a budoucí trenéry," přiblížil.

"Mám vizi, jak by reprezentace měly fungovat, ale od vize k výsledku je daleká cesta," řekl Novotný. O práci v českých realizačních týmech je podle něj poměrně velký zájem, u Čechů i v zahraničí.

Novotný během aktivní kariéry hrával ve Francii, Itálii, Řecku či Polsku, po návratu domů v Českých Budějovicích a Příbrami. Nový extraligový klub v Karlových Varech založil předloni a v premiérové sezoně s ním slavil bronzovou medaili.

Reklama