Hlavní obsah

Nymburk - Miskolc 64:69Basketbalistky Nymburku sahaly po překvapení, ale v EP prohrály

Basketbalistky Nymburku byly v úvodním čtvrtfinále Evropského poháru blízko překvapení. Nad favorizovaným Miskolcem dlouho vedly, maďarský celek však v poslední čtvrtině skóre otočil na konečných 69:64 a udržel neporazitelnost v soutěži. Za týden si tak v domácí odvetě může dovolit i těsně prohrát.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Basketbalistka Ordusporu Elin Eldebrinková (vlevo) a Veronika Bortelová z Nymburka.

Článek

Nymburské hráčky už nyní dosáhly na své maximum, ale touha po dalším postupu je hnala dopředu i proti Miskolci. Zářila zejména Američanka Theairra Taylorová, autorka 23 bodů, která držela domácí tým v kontaktu s favoritem.

Ve druhé půli navíc tým skvěle dirigovala nejzkušenější hráčka Veronika Bortelová a zaznamenala 12 asistencí. Nymburk se dostal do vedení, ale nepovedlo se mu od soupeřek odskočit na více než šest bodů. V závěrečné části hostující basketbalistky předvedly šňůru 9:0, získaly vedení a to už nepustily.

Nymburk doplatil zejména na to, že soupeřkám dovolil 17 bodů z rychlých protiútoků. Miskolc navíc těžil ze silnější lavičky, která tu domácí přestřílela 19:6.

Úvodní utkání čtvrtfinále Evropského poháru basketbalistek:
Nymburk - Miskolc (Maď.) 64:69 (19:19, 27:31, 53:50)
Nejvíce bodů: Taylorová 23, Kusterová a Šikšniutéová po 13 - Scezcsiová a Brewerová po 13, Hortiová 12, Lichtarovičová 10.

Reklama

Související témata: