Hlavní obsah

Golden State bude mít po 40 letech tři hráče v Utkání hvězd NBA

New York

Úřadující šampióni basketbalové NBA Golden State Warriors, kteří vládnou lize i v aktuální sezóně, budou mít v únorovém Utkání hvězd v Torontu trojnásobné zastoupení, což se jim naposledy povedlo před 40 lety. K hvězdnému Stephenu Currymu, jenž dostal od fanoušků druhý nejvyšší počet hlasů po Kobem Bryantovi, přidal trenér týmu Západu Gregg Popovich i Draymonda Greena a Klaye Thompsona.

Foto: David Richard, Reuters

Hvězdný Stephen Curry nebude na Utkání hvězd NBA chybět.

Článek

"Je to něco, co jsem si nikdy nedokázal představit," řekl po zveřejnění výběru trenérů Green. "Byl to můj celoživotní sen, ale takhle je to ještě mnohem lepší," dodal v narážce na nominaci dvou spoluhráčů z Warriors.

Curryho a Bryanta, jenž byl do Utkání hvězd vybrán již poosmnácté, doplní v základní sestavě týmu Západní konference Russell Westbrook s Kevinem Durantem z Oklahomy a Kawhi Leonard ze San Antonia. Posledně jmenovaný je jedním ze čtyř premiérově nominovaných hráčů.

V týmu Východu, který bude koučovat Tyronn Lue, dostal nejvíc hlasů LeBron James. Hvězda Clevelandu se v tradiční exhibici představí stejně jako miamský Dwyane Wade podvanácté. V základní pětce jsou ještě Kyle Lowry z Toronta, Paul George z Indiany a Carmelo Anthony z New York Knicks.

Utkání hvězd NBA se poprvé odehrálo v roce 1951, letošní 65. ročník se poprvé v historii neuskuteční v USA. Jeho hostitelem bude 14. února torontská hala Air Canada Centre. V poločasové přestávce vystoupí britský hudebník Sting.

Reklama