Hlavní obsah

NY Knicks - Golden State 95:116Obhájci titulu po slabším začátku zabrali a v New Yorku jasně zvítězili

New York

Obhájci titulu v NBA Golden State Warriors nemají za sebou příliš podařený víkend. V sobotu vyhráli ve Filadelfii na hřišti nejslabšího týmu soutěže až trojkou v poslední sekundě a také v neděli v New Yorku se zpočátku hodně trápili. Nakonec ale především díky Klayi Thompsonovi a Draymondu Greenovi zvítězil nad Knicks přesvědčivě 116:95.

Foto: Brad Penner, Reuters

Rozehrávač Golden State Stephen Curry (vpravo) si brání míč před Langstonem Gallowayem z New York Knicks.

Článek

V Madison Square Garden hosté prohráli první čtvrtinu, v níž zaznamenali jen 17 bodů, což byl jejich vůbec nejhorší start do zápasu v této sezóně. Trenér Steve Kerr je ale o přestávce důrazně probral. "Pěkně se na nás naštval, až zahodil a rozbil tabulku. Občas se takhle naštve a to víme, že je zle a musíme zabrat. Očekává od nás pokaždé perfektní výkon, a tak to nebylo," řekl po utkání Draymond Green, jeden z hlavních strůjců obratu.

S 20 body, deseti doskoky a stejným počtem asistencí zaznamenal svůj devátý triple double v sezóně. Druhým tahounem byl Klay Thompson s 34 body. Zato hvězdný Stephen Curry neměl svůj den, nasbíral jen 13 bodů a poprvé v sezóně měl na kontě víc střel než bodů.

Los Angeles Clippers i bez Blakea Griffina pokračují ve výborných výkonech a doma tentokrát přejeli Chicago 120:93. Znovu podali týmový výkon a rozložili střelbu mezi velké množství hráčů. Hostům se nedařilo zastavit Jamala Crawforda, který začínal jako náhradník, ale vždy v důležité chvíli skóroval a skončil na 26 bodech.

Přes deset bodů dalo dalších pět jeho spoluhráčů, domácí trefili celkem sedmnáct trojek. "Naše lavička byla dnes skvělá. Kluci viděli, že se dařilo Jamalovi a výborně na něj dostávali míč. Nestarají se o to, kdo dá body a skvěle si přihrávají, tak to má vypadat," spokojeně hodnotil trenér vítězů Doc Rivers.

Druhý tým z Los Angeles zažívá naopak jedno z nejhorších období v historii klubu. Lakers prohráli s Charlotte 82:101 a desátá porážka v řadě je vyrovnáním negativního klubového rekordu od přestěhování týmu do Los Angeles. Jediný hráč Lakers, který snesl přísnější měřítka, byl Kobe Bryant s 23 body. Hosty dovedla k výhře dvojice Marvin Williams, Michael Kidd-Gilchrist, kteří zaznamenali po devatenácti bodech a dvanácti doskocích.

Výsledky nedělních zápasů NBA:
Dallas - Phoenix 91:78
Los Angeles Clippers - Chicago 120:93
Los Angeles Lakers - Charlotte 82:101
Miami - Atlanta 105:87
New York - Golden State 95:116
Orlando - Boston 119:114
Portland - Minnesota 96:93.

Reklama

Související témata: