Hlavní obsah

Trenér házenkářek Bašný dál povede i francouzský klub Nantes

Nantes

Trenér Jan Bašný i nadále povede vedle ženské házenkářské reprezentace také klub Nantes. Třiapadesátiletý kouč prodloužil s aktuálně sedmým celkem francouzské ligy smlouvu o další rok, a pokud v příští sezÓně dojde s mužstvem do play off, kontrakt se automaticky protáhne až do června 2018.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jan Bašný

Článek

"Ne všichni prezidenti klubů akceptují, aby trenér jejich klubu vedl i národní tým. Pro mě je pozitivní, že náš prezident se na to to dívá jinak," pochvaluje si Bašný spolupráci s prezidentem Nantes Arnaudem Ponroyem.

"Nevidí to tak, že bych chyběl. Vidí i to, že jsem v kontaktu s mezinárodní házenou, s jiným stylem hry, s ostatními hráčkami. Proto pro mě bylo jednodušší rozhodování zůstat v tomto klubu. Klub v Nantes se stále vyvíjí, postupuje v žebříčku důležitosti klubů ve Francii stále výš a má před sebou ještě další postup," dodal Bašný v tiskové zprávě.

Bašný ve Francii působí jako trenér od roku 1990, kdy převzal Ajaccio. Poté vedl Istres, Besancon a od předloňského roku Nantes. U české reprezentace je jako hlavní trenér od léta 2010.

Reklama

Související témata: