Hlavní obsah

Miskolc - Nymburk 77:50Basketbalistky Nymburku prohrály a v Evropském poháru končí

Miskolc

Basketbalistky Nymburku se mezi nejlepší čtyři celky Evropského poháru neprobojovaly. V odvetě čtvrtfinále jasně prohrály 50:77 na hřišti maďarského Miskolce, který uspěl i v úvodním duelu a postoupil. I tak ale Nymburk při své premiéře v soutěži dosáhl na nejlepší umístění českého celku. Dosavadním maximem bylo osmifinále VŠ Praha v roce 2012.

Článek

Svěřenkyně trenéra Daniela Kurucze dosud v soutěži překvapovaly, ale neporažený Miskolc už byl nad jejich síly. Doma s favoritem hrály vyrovnané utkání a prohrály až v koncovce 64:69, v odvetě už však šlo o jasnou záležitost.

Už v první čtvrtině si domácí basketbalistky vypracovaly vedení o 14 bodů, které postupně navyšovaly. Hráčky Nymburku nedokázaly předvést větší bodovou šňůru, která by je vrátila do hry, a tak nebylo o vítězi pochyb. Klíčový byl výrazně vyšší počet ztrát Nymburku, z čehož Maďarky těžily snadné body z rychlých protiútoků.

Miskolc si postupem mezi čtyři nejlepší celky soutěže zajistil šanci zahrát si proti jednomu ze čtyř celků, které do Eurocupu přijdou po vyřazení z Evropské ligy.

Odvetné utkání čtvrtfinále Evropského poháru basketbalistek:
Miskolc - Nymburk 77:50 (26:12, 44:24, 61:38)
Nejvíce bodů: Czanková, Rasheedová a Brewerová po 13, Hortiová 10 - Šikšniuteová a Chomenčuková po 12, Bortelová 10, Kusterová 8.
První zápas: 69:64, postoupil Miskolc.

Reklama

Související témata: