Hlavní obsah

Dopíše polámaný veterán hollywoodský příběh s prstenem na ruce? Panteři jsou proti

Santa Clara/Praha

V konečcích prstů na pravé ruce nemá cit. Pro muže na pozici quarterbacka, která je v americkém fotbale klíčová, dost zásadní problém. Přesto si zanedlouho čtyřicetiletý Peyton Manning s týmem Denver Broncos vydobyl šanci ještě jednou vyhrát ceněný Super Bowl (vysílá Sport 2 v pondělí v 0.30). V cestě ale v kalifornské Santa Claře stojí favorizovaný tým Carolina Panthers.

Foto: Jeff Chiu, ČTK/AP

Quarterback týmu Denver Broncos Peyton Manning při přípravě na jubilejní padesátý Super Bowl.

Článek

Manning je legendou, už pětkrát byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem NFL. Třináct let věrně sloužil týmu Indianapolis Colts, v roce 2007 s ním vyhrál Super Bowl. Nikdy v NFL nevynechal zápas, ale v roce 2011 absentoval celou sezónu.

Problémy s krkem a pravou rukou vyústily ve dvě neurologické operace. Colts s ním ukončili kontrakt a Manning si na sklonku kariéry hledal nový klub. Sáhli po něm Broncos.

Byla to dobrá trefa. Manning, jehož bratr Eli je quarterbackem New York Giants, pokračoval ve vylepšování rekordů, ale jeho stav stále není ideální. „Pořád necítím konečky prstů a doktoři řekli, ať nepočítám, že ještě někdy budu,“ vyprávěl před startem této sezóny.

Nejsledovanější přenos

Během ní vynechal šest zápasů, ozývaly se hlasy, že by místo něj měl hrát Brock Osweiler. Jenže Manning dokázal, jak je i ve vyšším věku a se zdravotními trably pro tým platný.

Byl by to téměř hollywoodský příběh, kdyby si do sportovního důchodu vzal další prsten pro vítěze Super Bowlu. Proti je tým Carolina Panthers, jenž v sezóně prohrál jen jednou, ale na triumf v Super Bowlu stále čeká. Hvězdou týmu je quarterback Cam Newton, jenž je o třináct let mladší než Manning.

Jubilejní, padesátý Super Bowl se jistě stane opět nejsledovanějším sportovním přenosem v zámoří, tradiční poločasovou show obstará skupina Coldplay a zpěváci Bruno Mars a Beyoncé.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články