Hlavní obsah

Novým prezidentem házenkářského svazu se stal Bendl

Novým prezidentem Českého svazu házené se stal Radek Bendl. Bývalý generální sekretář byl zvolen na dnešní mimořádné konferenci v Olomouci. Nahradil Aleše Pospíšila, který vedl českou házenou od června 2013 a ve funkci po 32 měsících předčasně skončil.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Radost českých házenkářů.

Článek

Bendl získal ve druhém kole hlasování od 127 zástupců klubů 66 hlasů a o sedm hlasů porazil bývalého prezidenta svazu Jaroslava Chvalného, který vedl českou házenou v letech 2002 až 2013. Třetí kandidát Zdeněk Mičke dostal v prvním kole 21 hlasů.

"Potěšilo mě, že už v prvním kole byla velká převaha hlasů na mé straně. Je to veliká úleva, ale už rovnou přemýšlím, jaké budou další kroky. Házenou totiž tlačí bota na více místech," citoval Bendla svazový web.

"Navážeme na to, kde jsme začali před více než dvěma roky, takže od podlahy a od mládeže. Jsou tam projekty, které jsme rozběhli a v nichž chceme pokračovat. Zaměříme se i na stránku marketingu, která je více spojená s národními týmy. Čeká nás hodně práce, protože je před námi hodně akcí," doplnil Bendl.

Jedním z nejbližších cílů je postup mužské i ženské házenkářské reprezentace z kvalifikací. "Pracujeme s tím, co máme k dispozici. Naším jasným cílem je pokusit se postoupit v kategorii žen na mistrovství Evropy do Švédska a v kategorii mužů na světový šampionát 2017 do Francie. V červnu čekají národní týmy rozhodující zápasy a pro postup uděláme vše," uvedl Bendl.

Reklama

Související témata: