Hlavní obsah

Polsko - Česko 64:51Basketbalistky prohrály v Polsku i podruhé

Krosno

České basketbalistky bez většiny obvyklých opor prohrály i druhé utkání v Polsku. Po úterní prohře 52:72 tentokrát po zlepšeném výkonu podlehly 51:64. Zápas se hrál v Krosnu za zavřenými dveřmi bez diváků.

Článek

Češky vyhrály první čtvrtinu, tu druhou ale prohrály o deset bodů, což udalo ráz zbytku utkání. Trápily se hlavně v útoku, za druhou desetiminutovku daly jen tři body.

"Mohu pochválit družstvo za bojovný výkon. Už jsme si vybrali takové ty úvodní rozpaky, že hrajeme proti tak silnému družstvu. Od začátku jsme Polky dobře prověřili. Nenechali jsme je vybudovat si velký náskok, naopak jsme s jejich náskokem do deseti bodů pracovali dobře," řekl trenér Ivan Beneš.

Po dvou trojkách Lenky Bartákové, která byla s 11 body nejlepší českou střelkyní, se šest minut před koncem povedlo snížit ztrátu dokonce na jediný bod. Další prohru už ale Češky neodvrátily. Pro většinu z nich to byly první cenné zkušenosti z mezinárodního basketbalu.

"Ve druhé polovině jsme ještě vystupňovali naši hru, hlavně obranu. O to víc nás mrzí ten konec, kdy jsme dvě minuty prohráli a nemohli si tak zkusit koncovku nebo přivézt prohru kolem deseti bodů," mrzelo Beneše.

"S výjezdem do Polska jsme spokojeni, odehráli jsme dva kvalitní zápasy a na hřiště se dostaly všechny holky. Nikdo nás nezklamal, naopak jsme byli příjemně překvapení, jaký jsme s tak mladým a nesehraným týmem proti silnému soupeři schopní předvést výkon," hodnotil reprezentační kouč.

Přípravné utkání basketbalistek za zavřenými dveřmi:
Polsko - ČR 64:51 (19:20, 32:23, 46:37)
Nejvíce bodů: Kobrynová 13, Skobelová 12, Žurowká-Cegielská 8 - Bartáková 11, Karolína Elhotová 8, Vojtíková 7.

Reklama

Související témata: