Hlavní obsah

Volejbalový Liberec po evropské špičce přivítá i domácí elitu v boji o pohár

Liberec

Hodně se v probíhající volejbalové sezóně skloňuje v různých souvislostech mistrovský tým mužské extraligy Dukla Liberec. Není divu, klub má za sebou účast ve skupině Ligy mistrů, v extraligovém play off ho čeká pokus o obhajobu titulu, liberecký kouč Michal Nekola se stal asistentem nového reprezentačního trenéra, jímž je Španěl Falasca. A koncem února bude Liberec hostit za účasti osmi celků turnaj Českého poháru.

Foto: Josef Pešout, Právo

Kouč volejbalové Dukly Liberec Michal Nekola.

Článek

Pod Ještědem ještě doznívají evropské pohárové dozvuky. „Odvedli jsme maximum, ale pořád nás mrzí, že jsme neuhráli více vítězných setů. Soupeři z Itálie, Polska a Belgie proti nám hráli naplno a ani v nejmenším nás nepodcenili. Postupový klíč byl krutý a dál mohly jít z naší skupiny jen dva nejlepší celky," ohlédl se ředitel libereckého klubu Pavel Šimoníček za účinkováním Dukly v Lize mistrů.

Ředitele těší koučovo postavení

Fakt o jmenování Michala Nekoly do trenérského štábu reprezentace přijal ředitel s uspokojením a bez známky překvapení. „Je to v současnosti nejlepší český trenér. Už když se jednalo o obsazení postu asistenta, říkali jsme si, že bychom byli rádi, kdyby to byl právě Michal Nekola," tvrdil Šimoníček.

V Liberci se momentálně zabývají organizačními přípravami finálového podniku Českého poháru. Turnaj proběhne v hale Dukly od 26. do 28. února. „ O pořadatelství turnaje jsme nežádali, ale nikdo se nepřihlásil. A vedení českého volejbalu hledalo někoho, kdo by měl volnou halu aspoň na tři dny. Víme, že není jednoduché uspořádat třídenní turnaj. Organizace bude náročná i po finanční stránce," uvědomil si klubový šéf.

Nejsou liberečtí příznivci přesyceni volejbalem? „Věřím, že ne. Na Ligu mistrů chodilo do Home Credit Areny kolem tří tisíc diváků. Moc se jim to líbilo. Takže čekáme jejich zájem i o Český pohár i následné boje o medaile v extralize," nechal se slyšet ředitel.

Finalisté nalosováni přímo do čtvrtfinále

V liberecké hale Dukly se představí osm celků, tentokrát bude ve hře pohárová trofej. „Co se týče našeho týmu, byli jsme jako loňští finalisté nalosováni přímo do čtvrtfinále. Většina ostatních účastníků se ale musela na turnaj probojovat ve vyřazovacích utkáních. Model závěrečného turnaje s osmi celky je novinkou. A to především kvůli tomu, že nebyly časové termíny, a tak se vše podstatné odehraje na jednom místě," ozřejmil Šimoníček okolnosti pohárového klání.

A jaké jsou liberecké vyhlídky pro play off extraligy? Podle ředitele si nelámou hlavu s tím, jestli do něj vstoupí z prvního nebo druhého místa tabulky po základní části. „Takříkajíc nemáme situaci ve svých rukou, protože tři kola před koncem ztrácíme jeden bod na vedoucí České Budějovice. Chceme samozřejmě zbývající tři zápasy vyhrát s plným bodovým ziskem. Víme, že Budějovice se ještě utkají i s nebezpečným a ambiciózním Karlovarskem, ale na to, že Jihočeši třeba nějakým způsobem klopýtnou, se neupínáme," dodal liberecký šéf.

Reklama

Související témata: