Hlavní obsah

Elhotovou těší, že si může splnit svůj americký sen. Do rozpaků ji přiváděl Šíp

Basketbalistka Kateřina Elhotová si poprvé v životě vyzkouší angažmá v cizině a hned půjde o prestižní WNBA. Opora české reprezentace, hrající posledních deset sezón za pražský USK, se upsala úřadujícím šampionkám zámořské ligy z Minnesoty a mluví o velkém štěstí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Basketbalistka Kateřina Elhotová si vyzkouší zámořskou WNBA.

Článek

Na přemýšlení ani neměla moc času. „Najednou se ozvala Minnesota. Všechno to bylo hodně rychlé. Okamžitě jsem podepsala, protože vím, že obchod s hráčkami pro zámořskou ligu běží už od ledna a my jsme vše řešili až o měsíc později. Bylo štěstí, že o mě někdo takhle projevil zájem," líčila Elhotová, která tak stráví celé léto za oceánem.

České reprezentace se to ale nedotkne, protože jako pořadatel příštího ME v roce 2017 nemá před sebou žádné oficiální zápasy. Křídelnice pražského USK tak využila situace, aby si splnila svůj sen. „Jelikož jsme si nevybojovaly možnost zahrát si o olympiádu, tak je před námi volné léto. Řekla jsem si, že je ideální příležitost využít, když mě nároďák nebude potřebovat," potvrdila krátce po podpisu smlouvy Elhotová.

Ligová sezóna v zámoří začíná už v polovině května, Elhotová by se tam měla přesouvat ale už dřív kvůli tréninkovému kempu a možná tak nestihne závěr domácí ligy. V březnovém play off Euroligy proti Schiu, ani v případě postupu na finálovém turnaji začátkem dubna však USK rozhodně chybět nebude.

Elhotová se v především v posledních sezónách vypracovala v nepostradatelný článek euroligových vítězek. „Co mě můj agent informoval, tak se projednávaly i jiné možnosti, ale vždycky na něčem zkrachovaly. Dá se tedy říct, že Minnesota byl jediná varianta," naznačila. V očekáváních směrem ke svému prvnímu zahraničnímu angažmá se zatím drží při zemi. „Pojedu na přípravný kemp, kde si budou hráčky ještě vybírat, takže je možné, že budu za měsíc doma," tvrdila. 

Lynx budou v příští sezoně obhajovat titul. „To by bylo speciální pro kohokoliv. Navíc je zajímavé, že se tam můžu potkat s hráčkami, se kterými jsem hrála v USK nebo je potkala při zápasech s americkým nároďákem," těší se, že může oprášit spolupráci s rozehrávačkou Whalenovou, se kterou válela v dresu pražského klubu. Tam potkala i další budoucí spoluhráčku Brunsonovou.

Pokud bude Minnesota opět naplňovat své vysoké ambice, budou si muset fanoušky pražského celku na návrat Elhotové ze zámoří chvíli počkat. „Bude záležet na tom, jestli se Minnesota dostane do play off. Je možné, že bych zpátky přijela až do rozjeté sezony jako k nám běžně jezdí Američanky. To znamená v říjnu," upřesňovala 26letá basketbalistka, která je v posledních dnech na roztrhání.

Minulý týden účinkovala v televizní talk show Všechnopárty. „Musím říct, že jsem byla dost nervózní. Přede mnou tam byl jako host mořeplavec, který vyprávěl zajímavé historky. Měla jsme strach, aby mé vystoupení nepůsobilo nudně a suše. V hledišti ale seděly ségra Karolína s kamarádkou a kdykoliv jsem se na ně podívala, měly úsměv od ucha k uchu, tak jsem si říkala, že alespoň ony se baví. Co mám zpětnou vazbu, tak se lidi u televize nenudili," oddechla si, že zvládla i vystoupení mimo palubovku. „Pan Šíp tam ale pořád omílal témata jako miss a krása, občas mě tím přiváděl do rozpaků," připustila, že přece jen byla nesvá. Daleko lépe se přece jen cítí na basketbalovém hřišti.

Reklama

Související témata: