Hlavní obsah

Toronto - Cleveland 99:97Lowry předčil Jamese a 43 body dovedl Toronto k výhře

Basketbalisté Toronta porazili v NBA v koncovce nejlepší tým Východní konference Cleveland 99:97 a přiblížili se mu na rozdíl dvou zápasů. Hvězdou byl Kyle Lowry, jenž si 43 body vylepšil osobní rekord. Tři sekundy před koncem rozhodl utkání těžkou střelou z dálky, při níž těsně přešlápl trojkovou čáru.

Článek

Raptors porazili loňského finalistu podruhé ze tří vzájemných zápasů v sezóně. To jim dává výhodu, že by skončili před Clevelandem v tabulce, pokud by oba týmy měly po základní části stejnou bilanci.

Cavaliers, které vedl LeBron James s 25 body, měli utkání prakticky celou dobu pod kontrolou a drželi vedení. Až v závěru zkolabovali, nechali si během minuty a půl dát devět bodů v řadě a umožnili domácím vyrovnat. Pak se prosadil těsně před koncem Lowry a následně James při pokusu o vítěznou trojku netrefil koš.

"Bylo skvělé, že jsme to v závěru nevzdali a povedlo se nám vyhrát. Navíc jsem dal poprvé v kariéře vítězný koš," řekl po životním večeru Lowry. "Fyzicky jsme byli lepší, ale musíme se zvednout po psychické stránce. To už je poněkolikáté, co jsme se v závěru takhle složili. To se nám nesmí stávat," zlobil se po utkání James.

V samém závěru padl vítězný koš i v Indianě. Kemba Walker z Charlotte košem po nájezdu přes Paula George zařídil hostům výhru 96:95. Přispěl k ní celkem 22 body. George byl s 32 body nejlepším střelcem Pacers, ale po Walkerově akci neproměnil potenciálně vítěznou střelu po oddechovém čase. Nejlepším střelcem Hornets, kteří vyhráli poosmé z posledních deseti zápasů, byl Marvin Williams s 26 body.

"Všichni na mě spoléhají. Spoluhráči, celý můj tým, chtějí abych měl v koncovce míč," řekl nadšený Walker.

Zraněními sužované Chicago podlehlo v Atlantě 88:103 a dál se propadá tabulkou Východní konference. Hawks naopak přerušili sérii tří proher. Střeleckým lídrem domácích byl Jeff Teague s 19 body, na druhé straně se dařilo Dougu McDermottovi s 20 body.

Výborný výkon předvedl Chris Paul, jenž 40 body a 13 asistencemi dotáhl Los Angeles Clippers k výhře v Sacramentu 117:107. Kings nepomohl ani DeMarcus Cousins, kterému s 26 body a 15 doskoky scházela jediná asistence k triple double.

Výsledky NBA:
Atlanta - Chicago 103:88,
Dallas - Denver 122:116 po prodl.,
Indiana - Charlotte 95:96,
LA Lakers - Memphis 95:112,
New York - Orlando 108:95,
Philadelphia - Washington 94:103,
Sacramento - LA Clippers 107:117,
Toronto - Cleveland 99:97.

Reklama