Hlavní obsah

Brno a Liberec si zahrají finále Českého poháru volejbalistů

Liberec

O Český pohár se v neděli utkají volejbalisté Brna a domácího Liberce. Brňané se probojovali do finále na úkor favorizovaných Českých Budějovic, které porazili 3:0, přičemž první i druhý set skončily minimálním rozdílem 33:31 a 26:24. Dukla si stejným poměrem setů poradila s Karlovarskem.

Foto: Josef Pešout, Právo

Kouč volejbalové Dukly Liberec Michal Nekola.

Článek

Jihostroj, lídr extraligové tabulky, chybí ve finále Českého poháru čtvrtým rokem v řadě. "Jsem zklamaný, finále bylo naším cílem," řekl pro tvcom.cz trenér Českých Budějovic Jan Svoboda. Jeho svěřenci přitom v extralize nad Brnem oba dosavadní zápasy sezony vyhráli.

"V poslední době jsme se trochu trápili na přihrávce, takže jsme na tom hodně pracovali. Semifinále bylo hodně vyrovnané, ale byli jsme o kousíček lepší. A na konci odvážnější na útoku," uvedl kouč Brna Ondřej Marek.

Liberec může získat pohár potřetí za poslední čtyři roky, jen vloni ve finále prohrál s Ostravou. S Karlovarskem si už potřetí v této sezoně hladce poradil, tentokrát druhý tým extraligové tabulky zvítězil nad třetím za 80 minut 25:21, 25:20, 25:14. Jen ve druhém setu museli domácí vývoj otáčet.

"Myslím si, že velmi důležitý byl moment, když jsme prohrávali ve druhém setu 3:7. Po vyrovnání jsme již lépe podávali a byli jsme lepším týmem," řekl liberecký trenér Michal Nekola. "Měli jsme obrovské problémy s přihrávkou a potom nám celá hra spadla. Myslím si, že to nebylo z naší strany moc pěkné vystoupení," konstatoval jeho protějšek Petr Brom.

Český pohár volejbalistů v Liberci - semifinále:
Brno - České Budějovice 3:0 (31, 24, 19)
Liberec - Karlovarsko 3:0 (21, 20, 14)

Reklama