Hlavní obsah

Basketbalistky Nymburku vyhrály poprvé Český pohár

Karlovy Vary
Aktualizováno

Basketbalistky Nymburku poprvé v historii ovládly Český pohár. Ve finále závěrečného turnaje v Karlových Varech porazily Hradec Králové 75:65. Třetí místo vybojoval Valosun Brno, který přehrál domácí Karlovy Vary 89:68.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Basketbalistky Nymburka slaví zisk Českého poháru, který ovládly poprvé v historii.

Článek

Nymburk triumfem potvrdil vydařenou sezonu, ve které se mu dařilo na mezinárodní scéně i v české Bonver lize. V ní dosud prohrál jediné utkání, a to s neporaženými hráčkami ZVVZ USK Praha. V pohárovém Final Four však Pražanky neobhajovaly loňský triumf, a tak se Nymburku i Hradci otevřela cesta za premiérovou trofejí.

A mnohem lépe za ní vyrazil Nymburk, který brzy získal vedení 18:3 a rychle vybudovaný náskok nepustil. Starala se o to zejména kapitánka Veronika Bortelová, která táhla úvodní nápor. Brzy se k ní ale přidaly i Egla Šikšniuteová a Jessica Kusterová a Hradec neměl naději na obrat.

Díky Michaele Staré se sice Východočešky držely v kontaktu a ve třetí části začaly manko stahovat, Nymburk si však cenné vítězství v klidu pohlídal. Soupeřky pustil nejblíže na osm bodů.

Finálový turnaj Českého poháru basketbalistek v Karlových Varech:
Finále:
Nymburk - Hradec Králové 75:65 (28:12, 50:31, 63:53)
Nejvíce bodů: Šikšniuteová 21, Bortelová a Kusterová po 13 - Stará 18, Rosenbaumová a Zavázalová po 10.
O 3. místo:
Valosun Brno - Karlovy Vary 89:68 (22:28, 48:38, 65:56)
Nejvíce bodů: Mrhálková 17, Šujanová 12, Adamcová 11, Vlková, Sedláková a Sanfordová po 10 - Kušlitová 24, Reisingerová 22, Andělová 14.

Reklama

Související témata: