Hlavní obsah

Házenkáři už vyhlížejí soupeře

PLZEŇ

Úspěch v předkvalifikaci MS 2007 považují házenkáři jen za první krok a teď už vyhlížejí příštího soupeře, s nímž se v červnu utkají o postup na šampionát.

Článek

"První únorovou neděli při curyšském losu nebudeme mezi nasazenými, takže potřebujeme i štěstí. Přál bych si soupeře, který přes nás nepřejde, jenže těžko vybírat. Vedle obhájců titulu Španělů a domácích Němců si přímou cestu zajistí totiž jen medailisté nadcházejícího ME a všichni ostatní nám mohou stát v cestě. Určitě bych nechtěl Francii," líčí trenér Pavel Pauza.

Hráči se vyjadřují konkrétněji. "Přál bych si Švýcarsko, to je hratelný soupeř," soudí střelec Filip Jícha. "Já bych bral do třetice Portugalce. Předloni jsme je vyřadili, loni oni nás, takže jsme teď na řadě," usmál se brankář Martin Galia. "Dost už bylo Portugalců, jsou sice nenápadní, ale takticky vyspělí a velmi kvalitní. Nechtěl bych ani Rusko," namítá asistent kouče Jiří Mika. "Můžeme porazit každého, potřebujeme ale předvést špičkový výkon," míní kapitán Karel Nocar.

Reklama